SSD vil matche harddisk-priser innen kort tid – ifølge Samsung

SSD-produsenten Samsung tror Solid State Drives (SSD) vil matche harddisk-priser i løpet av kort tid, som følge av prisreduksjonen på flashminne de siste årene. Det melder CNET News søndag.

2008 ble det definitive året for SSD-disken, som allerede i fjor vår ble tatt i bruk av en rekke netbookprodusenter – deriblant Acer og Asus. I fjor høst bevitnet vi også at SSD-diskene for første gang kunne konkurrere med harddiskene på antall gigabyte lagringsplass – om man var villig til å betale for det.

Alienware tilbyr SSD som harddiskerstatning på sine Area-51-modeller, som kan ses ovenfor. (Foto: Alienware)

I årevis har harddisken vært blant de eneste komponentene som fremdeles er mekaniske. Mens resten av datamaskinen fungerer elektronisk, har det siden nittitallet vært en treg prosess å lagre informasjonen mekanisk på en harddisk. Ved å konvertere til SSD vil denne prosessen, til tross for at våre moderne harddisker er raskere enn noen gang, utføres elektronisk – og dermed også en hel del kjappere.

Dyrere alternativ

Allerede nå er SSD-disker et harddisk-alternativ. Et dyrere alternativ, vel å merke. Det å velge flashminne til fordel for den gammeldagse harddisken kan koste deg flere tusenlapper – spesielt hvis du ønsker en erstatning. 250 GB-diskene koster i dag fra 5 000 (NOK) og oppover.

40, 50, 60 prosent billigere per år

Ifølge Samsung har SSD-prisene minket med 40, 50 og opptil 60 prosent årlig de siste fem årene, noe som – hvis trenden fortsetter – vil gjøre SSD-disker et alternativ til harddisken innen kort tid.

— Flashminne på en «dollar-per-gigabyte»-basis vil kunne matche harddiskpriser innen få år, kunne Samsungs Brian Beard fortelle.

Videre kunne han fortelle at «SSD-produsentene tapte penger gjennom hele fjerde kvartal av 2008”. Dette medfører konsekvenser både for potensielle kjøpere og produsentene selv, som er under sterkt press.

— Flashprodusentene er under sterkt press for å gjøre profitt ut av SSD-diskene, fortsetter Beard til News.com.

Samsungs 256 GB-disker har vært i salg siden januar og enkelte produsenter – som Dell-eide Alienware – tilbyr nå kundene SSD-disker som harddisk-alternativ. Om de ønsker å punge ut et hundretalls ekstra dollar.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...