Svenskene protesterer mot internettovervåking

I juni ble det vedtatt at svenske forsvarsmyndigheter skal overvåke all trafikk ut og inn av Sverige fra og med 1. januar 2009. Et vedtak som bl.a. vil påvirke Norges internettrafikk, og spesielt ut av landet: Norges hovedfartsåre sørover går nemlig gjennom Sverige.

Vedtaket har fått mye medieoppmerksomhet i Norge grunnet effekten det vil ha på norsk internettrafikk; eksempelvis reagerer norske IKT-eksperter med vanntro.

Norge og Sverige har et meget stabilt, godt forhold. Likevel er det enkelte saker nordmenn vil ha for seg selv, bl.a. når det gjelder jagerfly-kjøpet som er i vinden for tiden. En epost sendt til Lockheed Martin kan i teorien plukkes opp av svenske myndigheter, noe som ville vært uheldig.

Men det er ikke bare nordmenn som ikke er spesielt fornøyd med Sveriges vedtak om internettovervåking. Svenskene selv har demonstrert massivt mot overvåking av all internettrafikk i landet.

Bloggere og journalister har aksjonert med sinte bloggposter og artikler i både store og små nettmedier. I tillegg har Piratpartiet arrangert demonstrasjoner mot vedtaket, og The Pirate Bays Peter Sunde holdt tale i Malmø.

Svenske myndigheter påstår at forslaget ble vedtatt for å skjerpe rikets sikkerhet mot terrorisme.

(Via TorrentFreak)

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...