The Gathering, påska 2008

Da er det endelig duket for nok en påske sammen med 5500 andre «nerder» i Vikingskipet i Hamar. Onsdag kl. 9.00 braker det løs og skipet invaderes av dataentusiaster fra hele landet. Personlig skal jeg på mitt tredje TG i år, og gleder meg som bare det. Men hvorfor vil egentlig så mange mennesker — antakeligvis brukt av de fleste utenforstående — «kaste bort» påskeferien på dette? Hvilket fenomen er det som hvert eneste år trekker tusenvis av folk til Hamar, fra alle kanter?

Først og fremst vil jeg påpeke at TG ikke bare handler om å sitte inne i skipet å spille, det er også veldig sosialt. Man går på kino, spiser på restaurant og går rundt i Hamar sammen med venner — i tillegg til å sitte inne og spille, for å påpeke det. Det er også mange andre muligheter, blant annet er Ankerskogen, et av Norges beste innendørs badeanlegg, åpent for fri inngang mesteparten av uka for TG-deltakere.

En annen faktor kan også være den massive Internetthastigheten man ofte får, hvis alt virker som det skal. I år mener jeg å ha hørt at hastigheten samlet for skipet skal være en inngang på 3Gb, ved hjelp av fiber. Selvfølgelig er det en bråte som sitter og laster ned for fulle mugger, noe som diminiserer effekten; allikevel har det år etter år vært veldig høye hastigheter for samtlige deltaker, noe som er positivt.

I år som tidligere er det «stands» rundt omkring i skipet, og hardware-butikkene er mest sannsynlig på plass også denne gang. I fjor ble det arrangert profesjonell overklokking av ulike komponenter, som Hardware.no sto for. Vi kan vel ikke gjøre annet enn å håpe på det samme i år òg.

Forrykende sceneshow er alltid på programmet, tidligere år har det vært alt fra wrestling til «live-raiding» sammen med et profesjonelt World of Warcraft guild. Sistnevnte høyst spennende for oss som er (delvis var) World of Warcraft-entusiaster.

I auditoriet blir det som vanlig holdt foredrag, i fjor og året før var blant annet Blizzard på besøk. Kan vi håpe på et besøk fra Age of Conan utviklerne — norske — FunCom i år? Det hadde i så fall vært spennende, ikke bare fordi det er norskutviklet, men fordi det er et spill jeg har tenkt til å anskaffe meg. Det ville i hvert fall vært en stor sjanse for FunCom til å vise fram spillet til Norges spillsamfunn — som tross alt er godt representert på The Gathering.

Sitter du fortsatt igjen med det samme spørsmålet som stilt ovenfor, kan jeg godt skjønne deg. Du er ikke interessert i å sitte en hel uke foran et bord med en datamaskin på. Du har enda mindre lyst til å være borte hjemmefra i fem dager uten senga di — eller en hvilket som helst seng, som på et hotell? Nei da; du er ikke alene om akkurat det, tross alt er det omtrent fem andre millioner som ikke skal på dette arrangementet.

Jeg må nesten meddele at jeg var veldig sein med å kjøpe billett i år, blant annet fordi jeg hadde en heller dårlig opplevelse av hele arrangementet i fjor, mye på grunn av mangel på søvn og soveplasser. Jeg håper dette har endret seg positivt i 2008 og gleder meg som en unge til onsdag morgen. Sees på TG.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...