Teknologi på alvor

Jeg vil benytte dette inlegget til å ønske alle velkommen til TeknoNytt.com, hvor man daglig kan lese om data, gadgets og gizmoer. Om teknologi med andre ord. Jeg (Robert Sørensen), og Marius Jorfall som er ansvarlig for det redaksjonelle på denne siden, vil prøve så godt vi kan å dele vår interesse for teknologi med dere ved hjelp av gode nyhetsartikler, guider, faste spalter og etterhvert en ukentlig videopodcast.

Arbeidsoppgavene kommer vi til å fordele mellom oss slik at Marius Jorfall for det meste står for journalistikken og jeg vil stå for det tekniske som vedlikehold og utvikling av siden, samt redigering av video etterhvert som det kommer på plass. Jeg kommer nok til å bidra med nyheter og guider jeg også, men hovedsaklig så er dette Marius’ bord. Marius Jorfall kommer til å presentere seg selv i ett eget innlegg her så snart påsken er ferdig.

Er det noe som virkelig har forandret internettet de siste par årene så er det overgangen fra statisk til dynamisk innhold, det er ikke lenger nok å være tilskuer for oss surfere. Flere og flere har nå gått over til å bli bidragsytere på den store verdenveven. Mest sannsynlig er de fleste av dere som leser akkurat dette en bidragsyter på nett uten at dere nødvendigvis vet det helt selv. Hvor mange ganger har du ikke skrevet en kommentar på ett nyhetsinnlegg eller ett foruminnlegg de siste to årene? Eller kanskje du har en egen blogg som du oppdaterer jevnlig. Denne forandringsprosessen blir kalt Web 2.0 (dynamisk innhold og moderne design), noe som vi kommer til å skrive litt om på ett senere tidspunkt. Vi i TeknoNytt satser på å skape ett community bestående av alt fra veldig erfarne «power-brukere» til de som nettopp har fattet interesse for teknologi. Men akkurat der ligger det ett tungt ansvar på mine skuldre som teknisk ansvarlig og administrator, det er min oppgave å utvikle siden til å bli dynamisk nok til at ett community kan blomstre her. Det er også min oppgave å tilse at alle trives, noe som i ekstreme tilfeller kan føre til moderering av f.eks. kommentarer. Da jeg skrev ekstreme tilfeller så mente jeg det, for er det noe vi står for her hos TeknoNytt så er det ytringsfrihet, men den skal ikke gå på bekostning av trivsel. Punktum. Som siste ord angående dynamisk innhold så vil jeg gjøre dere oppmerksomme på at jeg kommer til å jobbe hardt for å tilpasse denne siden til vår visjon om å skape ett nettsamfunn for oss teknologi-interesserte. Missforstå meg rett, vi har ingen intensjon om å lage ett nytt nettby eller blink, men gjennom blandt annet kommentarer og etterhvert muligens en chat (åpne for andre muligheter også) så blir dette også ett nettsamfunn med sine egne særheter.

Med fare for å gjennta meg selv så ender jeg dette blogginlegget nå, men både jeg og Marius Jorfall kommer til å skrive flere slike i tilegg til de vanlige nyhetssakene.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...