Trodde du Feedburner var til å stole på?

Mange store nettsteder — kanskje aller helst blogger — viser stolt fram antallet abonnenter ved å plassere et Feedburner-ikon på forsiden. Inntil nå har dette vært nokså troverdig, og ofte også en indikasjon på et nettsteds størrelse. Men nå kan du altså jukse deg oppover på listen ved hjelp av en hack som lar deg «øke» antallet abonnenter i løpet av natten.

The Next Web, et nettsted som fokuserer på internett og omhandler dette, har funnet en måte å lure Feedburner på. Nå kan du nemlig — inntil videre — framstå som et nettsted av større kaliber ved å følge en steg-for-steg video-guide. Alt du trenger er en Netvibes-konto, og du kan jukse deg til topps. Om det er hva du ønsker, selvsagt.

Ifølge videoen, som kan sees nedenfor, må man vente et døgn (evt. ei natt) før endringene trer i kraft. Så vær tålmodig.

(Betamagasinet.no benytter ikke Feedburner og kan dermed ikke jukse på denne måten. Vi ville selvsagt aldri heller gjort noe slikt, om vi hadde muligheten.)

Publiseringen av hacken er trolig også en oppfordring til Google (som forøvrig eier Feedburner) om å fikse problemet snarest, slik at abonnent-monitoring fortsatt kan være en troverdig kilde. Det benyttes av mange som et kvalitetsstempel, eller et bevis på at nettstedet er aktivt. Dermed kan dette skade tjenestens rykte.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...