Beskytt din Mac mot kommende virus!

Er det sikkert å la være sjekke Mac’en for virus og malware? Dette er noe enhver bør spørre seg, for Mac-plattformen blir mer og mer populær for hver dag som går, og dette er noe de som hacker og lager virus også legger merke til – vær du sikker! Hva kan vi gjøre for å sikre oss mot dette, og finnes det noen gode programmer som ikke bruker det Mac’en din har av ressurser? Les videre.

En av de første påstandene Apple-fanboys kommer med når de skal skryte av sin plattform (MacOS) er at det rett og slett ikke finnes virus og malware når man bruker Mac. Og selv om sjansen er atskillelig mindre for at en Mac blir infisert enn at en Windows-pc blir det, så øker sjansen for å bli infisert i MacOS også. Det er faktisk ikke lenge siden en ny Trojansk hest som har spesialisert seg på Mac ble oppdaget av sikkerhetsspesialisten Intego, denne Trojaneren gir hackere muligheten til å fjernkontrollere din Mac.

Så hva kan man gjøre for å sikre seg for nå og i framtiden mot disse virusene og annen dritt man rett og slett ikke vil ha på datamaskinen? Mange kvier seg for å installere virusprogrammer på Mac’en fordi de tar altfor mye ressurser, og fordi det koster mer enn det smaker for øyeblikket. Heldigvis finnes det en løsninger hvis du ønsker å sikre deg, det er flere alternativer som finnes på nettet – både for en slant med penger og helt gratis. Et relativt nytt gratisprogram med navnet iAntiVirus er noe jeg personlig kan anbefale deg. Dette programmet gir deg beskyttelse i nåtid, i tillegg til å scanne maskinen på forespørsel fra deg.

iAntiVirus er fortsatt i beta, men det duger i mange tilfeller bedre enn mye annet man kan finne på nettet, det er stabilt og effektivt å bruke. En av de tingene som gjør iAntiVirus annerledes enn andre antivirus-programmer er at det ikke bruker krefter på å finne virus og malware som er laget for Windows-maskiner, det konsentrerer seg fullt og holdent om ting som kan skade din Mac. Når nye trussler blir oppdaget så blir programmet automatisk oppdatert få timer etterpå. iAntiVirus er et av de antivirusprogrammene som jobber stille i bakgrunnen, altså ikke et nytt Norton AV for Mac med andre ord.

Jeg sier ikke at alle og enhver må sette opp tempoet pga en meget stor trussel akkurat nå, men derimot at trusselnivået vil øke for hver dag som går etterhvert som Mac blir mer populært – om du vil gjøre noe med det i dag, eller etter at det første store viruset er en realitet, og kanskje har infisert og skadet din Mac, det er din sak.

Du kan laste ned iAntiVirus her.

PS! Husk at du kan vinne en Slingbox Pro ved å kommentere våre saker, eneste krav er at kommentaren skal være hjelpsom for andre lesere og/eller konstruktiv.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...