Vista er ikke SSD-vennlig

Teknologien ruller videre, og når det gjelder lagring, på et høyere tempo enn noen sinne. Flash-minne begynner å bli aktuelt som en erstatter for den eldgamle harddisken, og sistnevnte blir både mindre og større på en gang.

Dog, når harddiskene blir byttet ut med SSD-lagring (flash), fører det til komplikasjoner med enkelte operativsystemer. Og da spesielt Vista, som ifølge produsenten SanDisk er langt fra SSD-vennlig.

De mener Vista inneholder applikasjoner som ikke er i nærheten av å være optimalisert mot flash-basert lagring. I hvert fall med SanDisks brikker, som ifølge selskapet selv henger etter konkurrentene i teknologi, fordi de tidligere ikke var klar over Vistas dårlige kompatiblitet med SSD-lagring.

Uttalelsene er ifølge DailyTech stikk i strid med selskapets tidligere påstander fra 2007, når de understreket at SanDisks SSD-brikker var 100 prosent kompatible med Windows Vista.

Windows XP — som viser til bedre resultater på flash-basert minne enn sin storebror — fungerer ifølge SanDisk også bra på deres brikker.

Det påstås at SanDisk har en for lav lese- og skrivehastighet på sine flash-brikker, og at det kan være årsaken til produsentens Vista-problemer. For eksempel har OCZ kommet med en brikke som viser eksemplariske resultater i Microsofts nyeste operativsystem.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...