Jumpcut: lagrer din utklippstavles historie [MacOS]

Følgende problemstilling har du helt sikkert vært borti noen ganger i løpet av de siste dagene, mest sannsynlig har du opplevd den i løpet av den siste timen også: Du kopierer noe tekst – limer det inn i et dokument – kopierer mer tekst – limer det inn i dokumentet igjen – og slik fortsetter det. Du har kanskje lurt på hvorfor det ikke er mulig å gå tilbake noen steg i din utklippshistorie? Med Jumpcut er dette mulig, og for en livredder det er for alle som jobber en del med tekst.

Jumpcut er et minimalistisk utklipps-buffer-program, og er en utmerket måte å holde orden på og bruke historien til sin utklippstavle. Det er egentlig helt utrolig at det ikke er standard i OSX fra før.

Hver gang du kopierer tekst til din utklippstavle så vil Jumpcut lagre dette til senere bruk, du kan selv stille inn hvor stort minne programmet skal ha, og hvilken tastatursnarvei du vil bruke. Som standard bruker Jumpcut følgende tastatursnarvei: Ctrl-Option-V, for å kopiere bruker du standardsnarveien Ctrl-C. For å bla igjennom utklippshistorien din så bruker du bare piltastene eller nummertastene. Du behøver ikke bruke tastatursnarveier da programmet legger igjen et lite ikon oppe i menylinjen, ikonet er en liten saks. Når du trykker på denne får du opp historien i dine utklipp, du kan stille inn hvor mange utklipp som skal vises der i innstillingene til programmet.

Dette programmet er like enkelt som det er genialt, og som jeg skrev nettopp så kan jeg ikke forstå at Apple ikke har inkludert en så enkel funksjon som det her representerer. Men de om det. Det eneste gode alternativet jeg kan se er Quicksilver, men jeg vil påstå at Jumpcut er mye enklere å bruke til dette formålet, det er jo tross alt det eneste det er bygd for.

Jumpcut er gratis og kan lastes ned herfra.

Glem ikke å stem på dette programmet i vårt Mac-stemmenettverk hvis du liker det, du finner det her. Du kan også foreslå andre programmer du liker der.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...