5 grunner til at du bør spille dataspill

Undersøkelser viser at 96 % av alle tenåringsgutter spiller dataspill. Spesielt tenåringsguttene mellom 13-19 år er storforbrukere av forskjellige dataspill, noe som det heldigvis ikke nødvendigvis behøver å være en dårlig vane. Men det er også mange jenter som spiller, og flere voksne får også øynene opp for dataspill. Og i denne artikkelen vil vi presentere hele 5 grunner til at det faktisk kan være bra å spille dataspill. 

Det sosiale fellesskapet

En av grunnene til at spill har blitt så populært blant tenåringsguttene, er at du er samlet i et sosialt fellesskap med mennesker som har samme interesse som deg. Her kan du søke interaksjon med andre mennesker, og derfra utvikle dine sosiale ferdigheter og unngå å føle deg alene hvis du har vanskeligheter med sosiale relasjoner i virkeligheten. Et online fellesskap er nå så utviklet og tett at det lett kan fylle behovet for relasjoner i det virkelige liv. Dette gjelder alle former for dataspill, og du kan finne fellesskap innenfor alt fra spill på datamaskinen, til grupper innenfor Playstation og Nintendo Switch spill.

Bedre engelskkunnskaper

En annen grunn til at det kan være sunt for unge å spille dataspill, er at de får en bedre språklig forståelse av det engelske faget. Engelsk er nå så utbredt i alle sammenhenger at du ikke kan unngå å komme i kontakt med det, og er derfor noe som er viktig å kunne mestre. Mange tenåringsgutter begynner å spille tidlig, og derfor er mange av dem nesten flytende i engelsk når de er ferdige med 9. klasse. Dette betyr at de står betydelig bedre rustet sammenlignet med andre på deres alder når de skal videreutdanne seg.

Pågangsmot og viljestyrke

Gaming hjelper deg med å utvikle fightere som er klare til å ta enhver utfordring på strak arm. Man kan kanskje tro at de unge spillerne bare er flinke til å løse utfordringer i et spill, men som oftest ser man at de også tar med seg denne viljestyrken og lagånden fra spillet ut i den virkelige verden, noe som selvfølgelig er veldig positivt.

Strategi og planlegging

Mange dataspill i dag er utrolig avanserte, og det krever derfor utrolig mye konsentrasjon og trening hvis du vil bli virkelig god i et bestemt spill. De unge guttene lærer derfor mye om å legge ut strategier og planlegge angrepsmetodene deres. Kanskje dette ikke har en direkte effekt på hvordan de klarer seg på skolen eller på jobben, men indirekte har det enorm innvirkning på hvordan de tenker og opererer strategisk.

Gode til å navigere på nettet

Den siste grunnen til at det faktisk er positivt å være en dedikert gamer, er at du blir virkelig god til å navigere rundt på nettet, og analysere hvilke sider som er ekte og hvilke sider du ikke skal klikke deg inn på. Dette er noe der er veldig viktig å være god på, spesielt i dag hvor det er så mange svindelsider på nettet.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...