De 10 beste reiseappene til ferien

Mobiltelefonen har etter hvert blitt et uunnværlig hjelpemiddel når vi er på ferie. Man kan finne en app til alt mulig som kan gjøre ferien litt lettere, men hvilke er de beste? Her ser vi nærmere på noen av de appene vi mener kan gjøre hele ferieopplevelsen litt lettere og bedre.

Last ned bykart uten å bruke mobildata

En av de første appene du burde laste ned, er maps.me. Den lar deg laste ned et helt bykart over et stort antall store og små byer, i tillegg til store områder utenfor byene. Dette kan være veldig greit hvis man skal feriere litt utenfor allfarvei, som for eksempel hvis man velger Agriturismo i Italia. Gårdene ligger naturlig nok i landlige områder hvor det kan være langt mellom ordentlig skilting.

Når du først har lastet ned kartet, så bruker du ikke mer mobildata. Og ved hjelp av GPS-en i mobilen din, kan du hele tiden se hvor du er og finne den beste ruten til neste destinasjon. Det ligner veldig mye på Google Maps, bare uten å måte bruke dyrebare data.

Hold rede på de reisemålene du bare må se

Med Hitlist-appen kan du holde rede på reisemålene du ønsker deg, og du kan velge å la appen sende deg en melding når det kommer billige billetter til et av stedene på listen.

For deg som bruker Gmail, Google maps, kalender, osv.

Hvis du er en flittig bruker av Google-produkter, vil du sannsynligvis synes at Google Trips er veldig nyttig. Den finner selv planene dine via kalenderen din, og kommer med forslag til hva mer du kan se nå som du er i området.

Den finner også reisedokumenter og tider fra Gmail eller Innboks, slik at du har alle dataene dine samlet i appen, og raskt kan få en oversikt.

Oversett tekst med kameraet ditt

Google translate er generelt uunnværlig på reisen, men deres “augmented reality”-funksjon er spesielt god når du står midt i en gate og ikke skjønner hva som står på skiltet eller når du skal se hva som står på menyen.

Bare åpne appen, velg språk og trykk på ikonet for kamera. Så oversetter appen teksten foran deg direkte på mobilskjermen. 

Det er ikke en helt ny banebrytende teknologi, men det føles fortsatt rimelig futuristisk hver gang du bruker funksjonen!

Hold oversikten over valutakursene

Har du problemer med å huske hvordan du skal omregne den lokale valutaen til norske kroner? da er valutaappen XE veldig nyttig å ha i lomma. Her kan du hele tiden vite nøyaktig hva ting koster. Den lagrer valutakursene på mobilen din, slik at du også kan se prisene uten å måtte bruke data.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...