Flere norske gamere enn noen gang før

Gaming har blitt et fenomen som har blitt veldig populært over hele verden, og Norge og Skandinavia er på ingen måte et unntak når det kommer til dette. Faktisk har den norske industrien utviklet seg enormt mye innenfor de siste ti årene, og har gjort at det ikke bare er store norske spillere som gjør seg bemerket på verdensplan, men også store norske utviklere av forskjellige spill, som gjør det stort på den internasjonale scenen.

Det at det har blitt så mange, og ikke minst store, norske utviklere av spill innenfor de siste par årene, har gjort noe med Norge som spill-nasjon. For det at det er flere og flere store norske utviklere som har gjort det stort internasjonalt, har samtidig satt større fokus på Norge og norske gamere på verdensplan. Det er i det hele tatt mange skandinaviske gamers som har fått øynene opp for ikke bare gaming generelt, men også for norske og skandinaviske spill.

Sterkt spillmiljø

Når det kommer til gaming, er miljøet relativt tett, selv på verdensplan, og når det kommer til de skandinaviske utviklerne og spillerne, er det veldig tett også. Dette har gjort at miljøet har blitt utrolig sterkt, og har gjort at spillere og utviklere har utviklet et tett bånd, noe som er veldig bra for industrien. For utviklerne trenger støtten fra de norske og skandinaviske spillerne først, før de ofte kan lansere på verdensplan og få suksess med det.

Og selv om det finnes masse spennende spill man kan spille, så er det bare et helt unikt bånd som har blitt skapt mellom norske spillere og norske utviklere av spill. Det er utrolig fint, og gagner både spillere og utviklere. For der gaming før ble sett på som veldig nerdete og noe som ikke var så veldig populært generelt, er det virkelig helt annerledes i dag, noe som er veldig fint for både utviklere og spillere.

Statsstøtte til gaming og utvikling av spill

Det å utvikle spill er en industri som man kanskje skulle tro livnærer seg aller mest på salg av eksisterende spill, men noe som faktisk er relativt unikt med Norge og Skandinavia generelt, er at man faktisk ser på utvikling av spill som værende verdiskapende innenfor kultursektoren. Derfor er det mange utviklere som får støtte fra staten til å utvikle spill – noe som for internasjonale utviklere kanskje virker helt sinnsykt.

Dette er bare enda et bevist på den statusen gaming har fått i Norge, og understreker viktigheten av den jobbe som utviklerne av spill gjør. Det at staten velger å støtte utvikling av spill har nemlig ikke bare gitt utviklerne mer selvsikkerhet og glede, men også gjort at den norske industrien har hatt mulighet til å faktisk gjøre seg bemerket på den internasjonale scenen.

Det at Norge gjør seg bemerket internasjonal gjør at det kommer flere penger i statskassen, fordi flere kjøper norske spill, noe som igjen ganger norske spillere. Det at gaming har blitt mer vanlig og ikke blir sett ned på som nerdete lenger, er også bare med på å utvikle industrien i en positiv retning – som man burde ha gjort hele veien!

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...