Slik kan du enkelt ta opptak av serier og filmer fra BBC iPlayer

BBC har mye spennende du kan se på, men det er ikke alltid at man har mulighet til å se på filmer, serier eller dokumentarer hvis man ikke har nett. Kanskje skal serien du ønsker å se på snart tas ned fra strømmetjenesten? Da kan det være greit å vite hvordan man kan ta opptak av innholdet du ønsker å se.

Selv om noen strømmetjenester tilbyr «last ned» funksjonen, så gjelder det ikke alle. Som nevnt kan også innhold forsvinne uten at du er ferdig med det eller kanskje rakk du aldri å se det i det hele tatt. Les mer dersom du ønsker å lære deg hvordan du enkelt kan ta opptak av serier, dokumentarer og filmer på BBC.

Steg 1: Last ned og installer Audials Movie

Du kan enkelt laste ned Audials slik at du kan gjøre opptak og se innholdet senere. Du velger selv om du ønsker å laste ned gratisversjonen eller om du ønsker å laste ned den litt mer omfattende versjonen for en liten sum. Du kan også enkelt avinstallere programvaren dersom du ikke føler at du har bruk for den lenger.

Åpne ikonet som er lastet ned på datamaskinen din og trykk på «video streaming». Her vil du se et par forskjellige ikoner og du skal deretter velge BBC. Trykk deg også innom «format» for å velge det ønskelige formatet før du spiller inn opptaket. Dette kan altså ikke gjøres i ettertid.

Steg 2: Start videoen eller episoden du ønsker å gjøre opptak av

Som sagt skal du trykke på ikonet som viser BBC, eventuelt BBC iPlayer. Deretter skal du også åpne BBC i nettleseren din og velge den videoen, episoden, filmen eller dokumentaren du ønsker å gjøre opptak av. Programvaren fungerer slik at den registrer dersom du trykker på samme ikon i programvaren som du gjør i nettleseren. Med andre ord så klarer programvaren enkelt å ta opptak helt automatisk så fort du trykker play på innholdet du ønsker å gjøre opptak av.

Husk at det er viktig at du gjør opptaket i fullskjerm. På den måten vil du være sikret best mulig kvalitet, uansett hvilket format du velger å laste ned i. Du kan også følge med på prosessen og se hvor langt du har kommet i opptaket ved å ta en titt på kontrollvinduet.

Steg 3: Last ned og se på innholdet du har tatt opptak av

Så fort opptaket er klart vil det bli lagret i din Audials spilleliste. Du kan selvfølgelig velge å se innholdet her dersom du ønsker det, men dersom du ønsker å se innholdet uten nett er du nødt til å laste det ned på datamaskinen din. Programvaren fungerer slik at når du laster ned innholdet så får du også med forsidebildet til filmen eller serien og du får også oversikt over alle som var involvert i produksjonen. På den måten er det faktisk ikke så stor forskjell på om du ser den i opptak eller i nettleseren.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...