Gratis alternativ til Photoshop [Windows]

Photoshop er blitt en standard for hvordan vi vil ha et fotoredigeringsprogram idag, og av denne enkle grunn så finnes det per dags dato flere gratis-alternativer til det dyre Photoshop-alternativet. I løpet av denne artikkelen tenkte jeg å gå raskt igjennom tre alternativer for alle som ønsker å bruke et fotoredigeringsprogram som ikke koster deg skjorta når man ønsker redigere, designe og skape bilder, nettsider og annet design.

GIMP

200809150215.jpg

Dette alternativet er av mange kalt nerdenes Photoshop, det kan minne litt om Linux da det er en relativ bratt læringskurve, men det har også sine trofaste tilhengere som også er ganske likt Linux. Programmet har en tendens til å henge seg når det behandler store filer, og er ikke et godt alternativ for den normale bruker. Dessverre GIMP-fans, jeg kan ikke være enig med dere på dette punktet – stay away!

Oppdatering: Jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke er den største Photoshop-entusiasten av oss, men baserer mine utalelser på mitt møte med disse programmene som en amatør. Jeg har full forståelse for at andre har forskjellig behov i forhold til det jeg har.

GIMP kan lastes ned fra denne nettsiden.

Paint.NET

200809150215.jpg

Vi har allerede skrevet litt om dette programmet og hvordan man ved hjelp av en plugin kan importere, redigere og lage PDF-filer (Photoshop-formatet). Les mer om dette i denne artikkelen. Programmet er helt greit, men ikke godt nok for de fleste designere og de som driver mer proffesjonelt, noe de færreste Photoshop-kopier er. Men helt klart et alternativ til Photoshop om du kun skal bruke det til å redigere og utføre relativt enkle oppgaver.

Paint.NET kan lastes ned fra denne nettsiden, og du kan hente Photoshop-pluginen her.

ArtWeaver

200809150210.jpg

Dette er vinneren i denne lille artikkelen, her kan du importere, behandle, lage og redigere de fleste filformater hvor PSD-filer er inkludert. Og selv om det på langt nær er like godt som Photoshop selv så er det en imponerende klone. Flere og flere gir gode tilbakemeldinger på dette programmet, og det vil snart bli mer annerkjent enn det er i dag, og husk at alle de tre programmene jeg har nevnt er gratis – det kan Adobe se langt etter å konkurrere med.

Programmet (ArtWeaver) har de fleste av Photoshops funksjoner og er relativt intuitivt, noe som ikke Paint.NET og ihvertfall ikke GIMP kan skilte med. Prøv det selv og gjør deg opp din egen mening, for det kan godt hende at du ikke deler samme mening som meg.

ArtWeaver kan lastes ned fra denne nettsiden.

Har du prøvd noen av disse alternativene? Hva synes du om dem selv? Har du noen andre alternativer som fortjener en plass på denne listen? Tar jeg helt feil? Kom med det i kommentarfeltet!

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...