Album splittes opp i iTunes, slik fikser du det!

Selv om mange er uenig med meg så mener jeg at iTunes er blant kremen av programmer man kan bruke til å organisere og spille av musikk og media med. Dessverre så er dette kun et dataprogram som er programmert og laget av mennesker, noe som gjør at ved feil bruk så vil man få feil resultater. En ting som virkelig kan irritere i iTunes er når programmet splitter dine album i flere deler, tilsynelatende uten grunn. Vi ser nærmere på dette fenomenet.

La det være sagt med engang, grunnen til at jeg skriver denne artikkelen er at jeg selv har sittet hjemme og bannet i det uendelige over denne feilen, helt fram til i går faktisk – da tok jeg en skikkelig runde på verdensveven for å lete etter løsninger, og her er resultatet:

Det første vi må gjøre er å forsikre oss om at det ikke er den enkleste og mest vanlige feilen som er begått, selv om dette kan virke helt latterlig for de mer datavante så er det en feil som begås veldig ofte. Denne feilen er at listen ikke er sortert etter album, noe man enkelt retter ved å gjøre følgende:

  1. Sett på listevisning i iTunes – albumview.png
  2. Trykk der det står Album helt øverst i din liste over musikk, biblioteket ditt vil da sorteres etter album og ikke artist, sjanger eller noe annet. sorter.png

Du kan nå undersøke om dette har hjulpet og om dine album fortsatt er splittet i det visningsmoduset du bruker til vanlig.

Fortsatt ingen forandring? Her er tre løsninger på dette problemet:

1. Små og tilsynelatende usynlige skrivefeil i sangenes info

eksempel på skriveleif itunes.png

Se nøye på bildet over, kan du finne en feil der? Hva er forskjellen på den ene sangen som er separert fra resten av albumet og de ni andre?

Det er faktisk så enkelt som at det er et mellomrom for mye mellom «Death» og «Magnetic» i den sangen som er blitt separert. Det kan som vist her være vanskelig å finne slike feil, men man kan enkelt reparere dem, eller utelukke dem ved å markere alle sangene som skal tilhøre albumet -> høyreklikke -> Vis Info.

Du vil få et spørsmål om du er sikker på at du vil redigere informasjon for flere objekter, svar ja på dette. Du vil nå få fram et vindu hvor du kan redigere ønsket informasjon for de valgte sangene. Den informasjonen som er helt lik på alle de valgte sangene vil være ferdig utyllt, mens de som ikke er helt like eller rett og slett ikke er oppført tidligere i det hele tatt vil være blanke.

Som dere tydelig kan se på bildet under så mangler jeg informasjon under Album, noe som tyder på at det enten er ulik informasjon der fra før, eller at det rett og slett mangler slik informasjon i mine valgte sanger – i mitt tilfelle er det førstnevnte alternativ som stemmer.

før rettet feil.png


For å rette dette så skriver jeg inn albumets navn i feltet hvor det står «Album», og trykker «OK» etterpå. Da vil problemet være fikset for min del.


etter feil rettet.png

Og slik ble resultatet i iTunes’ listevisning:

rettet.png

Dette viser at små skrivefeil, eller små forskjeller kan være utslagsgivende i iTunes, men man kan lett fikse dette ved å gjøre noe små justeringer.


2. Album med forskjellige artister

Noen album inneholder sanger fra flere artister, dette kan være vanlige artister som samarbeider med en annen artist i en eller flere sanger på sitt album, eller det kan være et samlealbum – noe som vi ser veldig mye til i musikk-verdenen, spesielt i Norge.

Dette kan forvirre iTunes og resultatet kan bli som det er på bildet under:

200809141411.jpg
For å samle disse sangene under et samlealbum så gjør du følgende: Marker alle sanger fra albumet -> høyreklikk -> Vis Info -> Valg -> Del av samlealbum [Ja].

Samlealbum.png


Sanger hvor Albumartist ikke er lik

Hvis du er en av de som har klødd seg litt i hodet når man ser at det står både Artist og Albumartist i info-vinduet, da er du garantert ikke helt alene. Dette valget er beregnet på album hvor flere av sangene ikke har den samme artisten, det er da mulig å skrive forskjellige artister i info-valget, men det er veldig viktig at Albumartist er likt hele veien.

Albumartist er et valg vi har fått i iTunes for å sette opp en hovedartist for albumet, så hvis du feks har et album med Hip-Hop som har flere gjesteartister (feat.) inkludert – da er det viktig at du skriver inn artisten som har laget albumet i feltet hvor det står Albumartist.


Håper dette har hjulpet noen av dere som sliter eller har slitt med dette problemet i iTunes, og hvis det er noen av dere som sitter på andre gode løsninger for dette problemet, spesielt nå som iTunes 8 har kommet ut – kommenter og informer under.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...