Hva gjør du når du ønsker å lese nettsider uten nettilgang?

Hvis du ønsker å ha muligheten til å lese nettsider når du ikke har nettilgang, eller når det er for dyrt å koble seg til nettet, da er denne artikkelen midt i blinken for deg.

Internettet, verdensveven, eller hva man ønsker å kalle dette årtusenets største oppfinnelse – en oppfinnelse som ikke lenger er noe man velger å la være en del av sitt liv, man er rett og slett nødt til å inkludere denne informasjonsflyten i sitt liv om man ønsker å henge med i samfunnet idag. Men hva gjør man om man ønsker å nyttegjøre seg av tekster, artikler og innhold fra internettet når man ikke har denne tilgangen, eller når det koster for mye penger å være nett?

Som den internett-geeken jeg er så har jeg lenge ønsket meg å ha muligheten til å nyte av nettet når jeg er på bilturer, bussturer, flyturer, hytteturer – ja du skjønner helt sikkert hvor jeg vil. Og selv om løsninger har vært tilgjengelige for dette, så har det ikke vært noen gode løsninger som har vært lette nok å bruke, og eventuelt bruke på mobile duppidutter – men nå finnes det endelig bøttevis med gode løsninger for å lese nettsider offline, her er tre av dem vi i Teknonytt liker best:

Instapaper

Instapaper er det perfekte programmet for iPhone og iPod Touch-eiere som ønsker å lagre nettsider for å lese dem offline senere. Både grensesnittet og måten man bruker programmet på er veldig enkelt, men også genialt på grunn av denne enkelhelten – man legger til et bokmerke i nettleseren på sin Mac eller Windows-maskin, og bruker dette bokmerket til å lagre nettsider til man er offline.

Man er selvfølgelig nødt til å installere en applikasjon på sin iPod/iPhone, og den finner man her. Når denne applikasjonen er installert så behøver man bare å synkronisere programmet med nettet slik at dine lagrede nettsider blir lastet ned på din iPhone/iPod.

Read It Later

Dette er i hovedsak et Firefox-tillegg som lar deg bokmerke nettsider midlertidig for å lese dem senere, men det er nå kommet mange nye funksjoner som gjør det til et enormt nyttig moment i din internett-hverdag. Faktisk så fungerer det også i Internet Explorer også nå. Vi har tidligere skrevet om dette tillegget her i Teknonytt, men det har kommet mange nye og flotte funksjoner siden gang, her er noen av de beste funksjonene som følger med «Read It Later»:

 • Les dine midlertidige bokmerkede nettsider offline, en funsksjon er en selvfølge i denne artikkelen.
 • Integrering med Google Reader – man kan markere artikler i Google Reader og de vil bli lagt til i din les-senere-liste.
 • Integrering med PostRank, tidligere kalt AideRSS – en funksjon vi tidligere har skrevet om i Teknonytt. Denne funksjonen sorterer de mest populære sakene fra de mindre populære med rangeringstall fra 1 til 10. Dette gjør at man lettere kan velge å overse artikler som er potensielt dårligere enn andre.
 • Mye mer..

Dette er et tillegg som jeg virkelig anbefaler, det er et av de tilleggene til Firefox som jeg har brukt mest av absolutt alle som er prøvd.

Toread

Toread gir deg en unik mulighet til å lagre linker og lese dem offline ved en senere anledning, dette skjer ved hjelp av epost. Du lagrer altså nettsider ved hjelp av et bokmerke som du legger i bokmerkelinjen til din nettleser, og så får du sendt en offline-versjon av dem til din epost. Det er også mulig å få tilsendt en tekstversjon av nettsidene til din mobiltelefon. Et enkelt og greit valg for de fleste.

Disse tre alternativene bør gi deg valgmuligheter nok da de er litt forskjellige, men det er mange andre å velge mellom også – her er noen av dem:

 • Laterloop – Denne tjenesten er veldig lik Instapaper, hvor en viktig ting er forskjellen – med Laterloop så får man med et tillegg for både Firefox og Internet Explorer som integrerer tjenesten med nettleseren veldig bra, men jeg liker fortsatt Instapaper bedre på grunn av dens enkelhet. Det er mulig å bruke en RSS-strøm for sine lagrede lenker, lesing offline er også en selvfølgelighet her – også på sin iPhone og man kan logge inn i tjenesten med sitt brukernavn i Google,
 • LaterThis – Dette er en rar liten Delicious-kopi på mange måter, dette fordi man får bruke mange av funksjonene som man har i Delicious. Men hovedsaklig så er dette også en måte man kan lese sine favorittnettsider offline på.
 • ListMixer – Med denne tjenesten så kan man legge til lenker som blir lagret i 30 dager før de automatisk blir slettet, man kan selvfølgelig lese artikler og nettsider offline med denne også.
 • PushPopURL – Ved hjelp av bokmerker som kan brukes i fem forskjellige nettlesere så får man muligheten til å legge lenker inn i en kø med lenker som skal leses senere – et enkelt og minimalistisk grensesnitt.
 • ReadBag – Logg inn ved hjelp av ditt Google-brukernavn og lagre linker som du ønsker å lese senere, du kan lese dem fra din datamaskin, mobiltelefon, epost-klient, eller RSS-leser, og man kan også lese dem offline ved hjelp av Google Gears.
 • Taboo – Nok et Firefox-tillegg hvor lenkene som blir lagret kan leses i et grensesnitt som ligner på startsiden i Opera, nettsidene blir altså lagret med et skjermbilde slik at man får et mye mer lesbart og nyttig grensesnitt å jobbe fra.
 • Tark – Et Firefox-tillegg som gir deg fem forskjellige ikoner i bokmerkelinjen din – Du får muligheten til å sette en deadline for når du vil fjerne linkene fra dine bokmerker ved å velge et av disse ikonene. valgene er en, to, tre eller ingen uker.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...