Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen, er det essensielt å vite hvordan du sikrer deg at du ikke mister iPhone-filene dine. Hvis du mister telefonen, den blir stjålet, eller den plutselig krasjer, kan en god sikkerhetskopi bety forskjellen mellom å beholde viktige minner og informasjon – eller å miste dem for alltid. Heldigvis finnes det flere metoder for å sikkerhetskopiere iPhone, fra Apples egne løsninger til tredjepartsapper.

Bruk iCloud som backup

Som praktisk backup-løsning, er det ingenting som slår den alltid tilgjengelige, device-uavhengige skyen. Og iPhone har sørget for å gjøre sikkerhetskopiering til iCloud så enkelt som overhodet mulig! Bare slå på funksjonen og len deg tilbake; så vil telefonen din helt av seg selv kopiere alt som er lagret på den til skyen – og gjenta prosessen med jevne mellomrom. Det eneste problemet de fleste brukere vil møte på, er å gå tom for iCloud-plass: Du får bare 5 GB lagringsplass gratis, og det er virkelig ikke mye i det store bildet.

Den enkleste løsningen er selvfølgelig å kjøpe mer plass når de 5 GBene er brukt opp. Men iCloud-lagring er abonnementsbasert, noe som betyr at du må betale månedlig for den ekstra lagringsplassen.
Hvis hvis du vil unngå ekstrautgifter til iCloud, finnes det heldigvis mange andre muligheter der ute.

Hvordan du kan bruke iTunes til å sikkerhetskopiere

iTunes kan også være metode for å sikkerhetskopiere iPhone, spesielt for dem som foretrekker å ha en fysisk kopi av dataene sine lagret lokalt. For å bruke iTunes til sikkerhetskopiering, trenger du en datamaskin med iTunes installert. Start med å koble iPhone-en til datamaskinen din med en USB-kabel, åpne iTunes, og velg enheten din når den vises i programmet. Deretter klikker du på «Sikkerhetskopier nå». En av fordelene med iTunes-sikkerhetskopi er at den lagrer alle dataene dine lokalt på datamaskinen din. Inkludert alt fra bilder, videoer og meldinger til appdata og innstillinger. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har begrenset iCloud-lagring eller ønsker å ha en ekstra sikkerhetskopi.

Synkroniser med iCloud Drive

iCloud Drive er en annen nyttig funksjon som tilbys av Apple for å lagre og synkronisere filer på tvers av enhetene dine. iCloud Drive fungerer som en tradisjonell skylagringstjeneste, der du kan lagre dokumenter, presentasjoner, og andre filtyper. For å aktivere iCloud Drive, gå til «Innstillinger», trykk på navnet ditt, og deretter «iCloud». Herfra kan du slå på «iCloud Drive».

Med iCloud Drive kan du enkelt dra og slippe filer fra datamaskinen din til skyen, og de vil også være tilgjengelige på iPhone-en din og andre Apple-enheter. Dette er spesielt nyttig for dokumenter og andre filer som du ofte trenger tilgang til fra ulike enheter. En annen fordel med iCloud Drive er at den integreres sømløst med mange av Apples apper, som Pages, Numbers, og Keynote, noe som gjør det enkelt å arbeide på tvers av enheter.

Sikkerhetskopier til ekstern lagring

For dem som ønsker et ekstra nivå av sikkerhet, kan det være lurt å vurdere å sikkerhetskopiere dataene dine til ekstern lagring. Dette kan være en ekstern harddisk eller en USB-minnepinne som er kompatibel med iPhone. For å gjøre dette trenger du en Lightning til USB-adapter.

Når du har koblet den eksterne lagringsenheten til iPhone, kan du bruke Filer-appen til å overføre data. Dette kan inkludere bilder, videoer, dokumenter og andre filer som du ønsker å sikre. Fordelen med å bruke ekstern lagring er at du har en fysisk kopi av dataene dine som du kan oppbevare et sikkert sted, og som ikke er avhengig av internett-tilgang. Dette kan være spesielt nyttig hvis du skal reise, eller hvis du har sensitiv informasjon som du ønsker å beskytte ekstra godt.

Overfør filer til datamaskin

En annen enkel og effektiv metode for sikkerhetskopiering av det du har på telefonen din, er å overføre filer direkte fra iPhone til datamaskinen din. Dette kan gjøres ved å koble iPhone til datamaskinen med en USB-kabel og bruke Finder på Mac eller File Explorer på Windows. Når iPhone er tilkoblet, kan du manuelt dra og slippe filer fra iPhone til en mappe på datamaskinen.

Dette er spesielt nyttig for store filer som videoer og bilder, som kan ta opp mye plass på iCloud. Ved å lagre disse filene på datamaskinen din, kan du frigjøre plass på iPhone og iCloud, samtidig som du har en sikkerhetskopi av dataene dine. Denne metoden gir deg også fleksibiliteten til å kunne organisere filene dine sånn du ønsker, og det krever ingen ekstra apper eller tjenester.

Bruk tredjeparts sikkerhetskopieringsapper

Det finnes mange tredjepartsapper som kan hjelpe deg med å sikkerhetskopiere iPhone-dataene dine. Noen av de mest populære alternativene inkluderer Dropbox og OneDrive. Disse tjenestene tilbyr ofte mer lagringsplass enn iCloud gjør og de kan være enklere å bruke hvis du allerede er involvert i deres økosystemer.

For å bruke en tredjepartsapp, laster du ned den gjeldende appen fra App Store, registrer deg eller logger inn – og så følger du instruksjonene for sikkerhetskopiering. En fordel med tredjepartsapper er at de ofte tilbyr mer lagringsplass til en lavere pris enn iCloud, og de kan være kompatible med både Apple- og ikke-Apple-enheter, noe som gir deg mer fleksibilitet.

Sikkerhetskopier bilder og videoer separat

Personlige bilder og videoer er ofte de mest verdifulle dataene vi har på telefonene våre – men er også gjerne det som tar opp mest plass. Derfor kan det være en god idé å sikkerhetskopiere disse separat. Google Photos er en populær tjeneste for dette formålet, som tilbyr ubegrenset lagring for bilder og videoer i høy kvalitet.

For å bruke Google Photos, laster du ned appen fra App Store, logger inn med Google-kontoen din og aktiverer sikkerhetskopiering og synkronisering. Appen vil automatisk laste opp alle bilder og videoer til Photos-skyen, noe som frigjør plass på iPhonen og sikrer at minnene dine er beskyttet.

Aktiver iCloud-fotobibliotek

En annen enkel løsning for sikkerhetskopiering av bilder og videoer er å aktivere iCloud-fotobibliotek. Dette gjør du ved å gå til «Innstillinger», trykke på navnet ditt, og deretter «iCloud». Herfra aktiverer du «Bilder» og slår på «iCloud-fotobibliotek».

iCloud-fotobibliotek laster opp alle bildene og videoene dine til iCloud, slik at de er tilgjengelige på alle Apple-enhetene dine. Det gir deg også muligheten til å optimalisere lagringen på iPhone ved å beholde lavoppløselige versjoner på enheten og fulloppløselige versjoner i skyen. Dette frigjør plass på iPhonen din, samtidig som du beholder tilgang til hele bildesamlingen din uansett hvor du er.

Husk å sikkerhetskopier viktig data regelmessig

Regelmessig sikkerhetskopiering er essensielt for å sikre at dataene dine alltid er oppdatert og beskyttet. Selv om automatiske sikkerhetskopier er praktiske, er det også viktig å gjøre manuelle sikkerhetskopier med jevne mellomrom. En god vane er å sette opp automatiske sikkerhetskopier der det er mulig, og manuelt ta sikkerhetskopier minst en gang i måneden. Du bør også vurdere å ta ekstra sikkerhetskopier før store oppdateringer eller når du vet at du skal reise bort. Dette sikrer at du ikke mister viktige data dersom noe uforutsett skulle skje. Husk at regelmessige sikkerhetskopier er din beste forsikring mot datatap.

Bruk krypterte sikkerhetskopier for å få ekstra sikkerhet

Kryptering gir sikkerhetskopiene dine en ekstra grad av sikkerhet. Når du bruker iTunes for å ta sikkerhetskopi, har du muligheten til å kryptere sikkerhetskopien din. Dette gjør du ved å krysse av for «Krypter iPhone-sikkerhetskopi» før du starter sikkerhetskopieringen.

Dette er spesielt viktig hvis sikkerhetskopiene dine inneholder sensitiv informasjon, som helse- og aktivitetsdata. En kryptert sikkerhetskopi krever et passord for å få tilgang til dataene, noe som gjør det vanskeligere for uvedkommende å få tak i informasjonen din. Ved å bruke krypterte sikkerhetskopier, kan du være trygg på at dine data er godt beskyttet mot uautorisert tilgang.

Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen mellom iCloud-sikkerhetskopi og iTunes-sikkerhetskopi?

iCloud-sikkerhetskopi lagres i skyen og krever Wi-Fi for å sikkerhetskopiere og gjenopprette data, mens iTunes-sikkerhetskopi lagres lokalt på datamaskinen din og krever en fysisk tilkobling mellom iPhone og datamaskinen.

Hvordan kan jeg sikre at iPhone-sikkerhetskopiene mine er sikre?

For å sikre at iPhone-sikkerhetskopiene dine er trygge, bør du bruke krypterte sikkerhetskopier, holde programvaren oppdatert, og bruke sterke passord for dine kontoer. Kryptering beskytter dataene dine mot uautorisert tilgang, og oppdateringer sikrer at du har de nyeste sikkerhetsfunksjonene. I tillegg kan bruk av totrinnsbekreftelse for Apple ID og andre kontoer gi et ekstra lag med beskyttelse.

Kan jeg selektivt sikkerhetskopiere spesifikke filer på iPhone?

Ja, du kan selektivt sikkerhetskopiere spesifikke filer ved å bruke iCloud Drive eller tredjepartsapper som Google Drive, Dropbox og OneDrive. Disse tjenestene lar deg velge hvilke filer og mapper du vil sikkerhetskopiere, i stedet for å sikkerhetskopiere hele enheten.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...
Forrige artikkel
Neste artikkel