iControlPad for iPhone – genial spillkontroll

Endelig kan vi få en fullverdig spillkontroll-løsning for iPhone, en kontroll med alle de vanlige spillknappene som skal ligge rundt iPhone. Se videoen av det fantastiske ekstrautstyret.

Endelig kan Apples mobiltelefon, iPhone, bli en av de ledende spillkonsollene på det portable markedet. Det har lenge vært snakk om at iPhone/iTouch skal bli den perfekte spillplatformen, men en hindring  har stått i veien for dette målet – hvordan kontrollere spillene på en mest mulig strømlinjeformet måte? Med iControlPad kan endelig iPhone bli en gigant på det mobile spillmarkedet.

iPhone passer som fot i hose

iControlPad er en spillkontroll som kobles på (eller rundt) iPhone, en kontroll som gir deg tilgang til de vanligste knappene som vi ellers ser på andre spillkontroller for de fleste konsoller idag. Når denne er koblet til telefonen (eller iPod Touchen), så blir den forandret til en førsteklasses spillkonsoll som enkelt kan tas med overalt.

Et av de største problemene med dagens kontrollsystem på en iPhone når man spiller er plassmangel, og mangelen på fysisk kontakt med objektet man trykker på (les: knappene). Dette er nå endelig løst med iControlPad, men det er ennå usikkert når den vil bli lansert på markedet. Det er også usikkert hva prisen på det geniale ekstrautstyret vil bli.

Pris og lanseringsdato er fortsatt uklart

Og med tanke på at utstyret foreløpig kun fungerer med en jailbreaket iPhone/iPod Touch, i tillegg til at det ikke er noen tegn til AppStore-støtte i skrivende øyeblikk, så kan det fortsatt drøye litt før vi spille med den selv.

icontrolpad-prototype

Bildet: Dette bildet er tatt fra prototypen til iControlPad, det viser hvilke knapper man har tilgang til, og hvor på kontrollen de befinner seg.

Les mer om utviklingen av denne spillkontrollen i The Unofficial Apple Weblog – fra ide, til konsept, og til slutt produksjon.

[Kilde: Tuaw]

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...