Test: IP-kamera med infrarødt nattsyn

Hva med å sette opp et nettverkskamera på hjemmenettverket ditt, slik at du kan overvåke utgangsdøra di, eller kanskje bare fordi du har bruk for et ekstra øye? Høres ganske bra ut, ikke sant? Jo, i teorien høres det fabelaktig ut. Det er likevel et par negativiteter ved IP-kameraet, som begrenser deg en del.

Utpakking

Innholdet ekskludert stativ og manualer. (Foto: Christofer Nygård, Bitnett.no)

Innenfor papp- og plastinnpakningen befant selve IP-kameraet seg, sammen med CD-er for medfølgende programvare og drivere, en strømforsyning, og en én meter lang nettverkskabel. I tillegg fant vi et stativ for å henge opp kameraet i, samt en brukermanual for oppsett og bruk.

IP-kameraet med esken i bakgrunn. (Foto: Christofer Nygård, Bitnett.no)

Installasjon og bruk

De to medfølgende CD-ene inneholder programvare og drivere for å bruke IP-kameraet, og selv om det var vanskelig å bestemme seg for hvilken CD vi skulle installere først (CD nr. to viste seg å være nok en manual), gikk det lekende lett å installere.

Det medfølgende programmet lar deg søke etter kameraet på nettverket. Før du gjør det, er du selvsagt nødt til å sette opp kameraet. Enten kan du gjøre det ordentlig med det medfølgende stativet, eller så kan du leke litt med kameraet – som vi gjorde – og teste diverse funksjonalitet og brukervennlighet.

I bruk

Når jeg åpnet esken og fant den én meter lange nettverkskabelen, begynte jeg å lure på om det var en spøk. Det har seg nemlig slik at dette IP-kameraet ikke støtter WiFi, og dermed må du trekke en kabel fra modemet. Vi prøvde med en 10-meters LAN-kabel, og fikk plassert IP-kameraet i et annet rom. Kvaliteten viste seg å være ganske god, både lyden og bildet er tydelig, selv om det knapt kan sammenlignes med et videokamera. Vi tar selvfølgelig i betraktning at dette ikke er et videokamera, men et overvåkingskamera.

Skjermdump av IP-kameraet i bruk.

Det som kanskje er aller mest spennende ved dette kameraet er dets infrarøde nattsyn. Du kan se helt uhemmet i mørket, uten noen lyskilder! Vi ble utrolig imponerte, kanskje mest fordi vi aldri har vært borti ordentlig nattsyn før, men også fordi dette IP-kameraet viste til uvanlig tydelige bilder i bikkmørket.

Modemet var umulig å se med det blotte øye.

Konklusjon

Selv om vi ikke har testet IP-kameraet som et reelt overvåkingsverktøy, har vi fått prøvd ut de viktigste funksjonene. Det er ingen tvil om at dette kamera holder for standardbrukeren, og til tross for svakheter som manglende WiFi-støtte, er dette et godt nettverkskamera. Komplikasjoner i sammenheng med kablet oppkobling, samt installasjonsvansker, trekker ned en god del, men pluss som godt nattsyn og enkel programvare og installasjon, veier opp.

Alt i alt er dette verdt pengene, men kun hvis det er dette du ser etter. Det finnes antakeligvis bedre alternativ hvis du er ute etter andre finesser, og selvfølgelig, hvis du har lommebok for det.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...