Kommentar: Google Web Drive i 2009?

Ønsket om en Googlebasert tjeneste med lagringsplass på nett er ikke et nytt ønske, men likevel et ønske som jeg vet mange har tenkt på. Hvor effektivt hadde det ikke vært om Google lanserte for eksempel Google Web Drive?

Det ser ut som om «tjenesten» kan være nærmere enn vi har trodd, for brukere verden over oppdaget i går en spennende link i Google Picasa, nemlig «Google Web Drive». Enten er dette en glipp fra Google sin side, eller så har de planer om en lansering av nok en tjeneste som gjør alt mye lettere for oss internettbrukere, nemlig Google Web Drive.

Det har lenge fantes programmer som lar deg bruke Gmail som en virtuell harddisk, med for eksmepel Gdisk. Dette har selvfølgelig vært en ganske grei løsning, og iallefall når Gmail har passert over hele 7 gb gratis lagringsplass! Men det har alikevel ikke vært en perfekt løsning, og tjenester som DropBox og Box.net har gjort sine inntog på nettbasert-lagring markedet. Om Google skulle lansere en Google Web Drive med et par gb gratis lagringskapasitet vil nok det skvise ut det meste av tjenester, iallefall hos meg. Da ryker både DropBox, Memopal og annet som er å finne. Google har en enorm brukermasse, og har en tendens til å lage produkter som er stabile, og ikke minst, brukenes.

Det blir spennende å se om det er noe i bildet fra Picaso, eller om det hele bare er en feil. Vi i Betamagasinet håper selvfølgelig at dette er noe som kommer, og at det kommer snart. En Google Web Drive hadde gjort flytting og backup av filer mellom maskiner og steder til noe mye enklere. Å sende dokumenterer på seg selv til Gmail fungerer, men optimalt er det ikke. Vi krysser fingrene!

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...