Ladeboks elbil

Elbiler blir mer og mer populære, spesielt her i Norge har en stor andel av befolkningen nå elbiler. Behovet for lading av elbil har aldri vært større, og øker stadig. Noen tenker det er greit å plugge laderen på elbilen direkte i stikkontakten, men dette er ikke en god langsiktig løsninger. For personer som daglig har behov for å lade elbilen er en ladeboks hjemme definitivt et godt valg. Fordelene er mange, og ulempene få, men det er likevel verdt det å gå gjennom dem for å vurdere om en ladeboks er riktig for deg som elbileier.

Fordeler med ladeboks elbil

En stor og viktig fordel med ladebokser er at det er sikrere. Sammenlignet med å bare plugge en ladekabel i veggen tilbyr en ladeboks betydelig bedre brannsikkerhet under lading av elbil. Dette beskytter ikke bare bilen, huset og andre eiendeler, men enda viktigere, livene til de som bor i huset. Spesielt for folk som ofte lader bilen om natten er det viktig at dette skjer på en mest mulig brannsikker måte.

Ladebokser er også bedre på selve ladingen. Ofte vil man merke at ladingen skjer raskere og mer effektivt når man bruker en ladeboks i stedet for å bruke en vanlig stikkontakt. En ladeboks kan bruke mer kraft på en sikker måte og uten at det skaper problemer for hovedsikringen, noe som tillater raskere lading.

Med en ladeboks kan man også lade på en smartere måte. En vanlig ladekabel har ikke særlig mange alternativer, det er enten plugget inn eller ikke. En ladeboks tillater ofte mer avanserte innstillinger som for eksempel at man kan styre hvilke tidspunkt ladingen skal skru seg av eller på, noen ladebokser kan til og med automatisk lade når strømmen er billigst slik at bilen er fulladet når du trenger det, men til lavest mulig pris.

Ulemper med ladeboks elbil

Selv om en ladeboks definitivt er noe som de aller fleste med en elbil sterkt bør vurdere å skaffe seg er det noen små ulemper som kan være verdt å vurdere. Den mest åpenbare er at det kan koste ganske mye å installere en ladeboks. På grunn av dette kan det være noen situasjoner hvor det kan lønne seg å ikke skaffe en ladeboks, dette kan for eksempel være dersom du har en hytte på fjellet hvor du kun har behov for å lade en elbil et par ganger i året.

Når det er sagt er det liten tvil om at alle som har en elbil også bør ha en ladeboks hjemme. Å lade daglig uten en ladeboks er en unødvendig høy sikkerhetsrisiko, kan ofte faktisk bli dyrere i lengden da de smarte funksjonene ikke er tilgjengelig, og man kan også få trøbbel med sikringer som skrur seg av når det passer dårlig slik at elbilen ikke er ladet når man venter det. Hvis du kjøper en elbil bør du installere en ladeboks hjemme i samme slengen, men dersom du kun skal ha elbilen i en kort periode eller lignende må man ta med i betrakting at ladebokser koster litt penger.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...
Forrige artikkel
Neste artikkel