Småtips for Mac: skift mellom dialogknapper med tastaturet

Lurer du også på hvordan man bytter mellom dialogknapper med tastaturet istedenfor musen, slik man kan i Windows? Les videre, vi har løsningen – og den er skremmende enkel.

Et lite men betydelig problem

Et irritasjonsmoment som har fulgt meg siden jeg byttet fra Windows til Mac for nærmere et år siden nå, er at jeg ikke har funnet ut hvordan jeg kan bytte mellom dialogknappene med tastaturet. Jeg har istedet vært nødt til å bruke musen til å skifte mellom knapper som «Lagre», «Ikke lagre» og «avbryt» for eksempel.

Løsningen

Jeg er helt sikkert ikke alene om dette, så svaret jeg nå har funnet er nesten litt for skremmende enkelt, men samtidig ikke så lett å tenke seg ti heller. Slik går du fram for å få muligheten til å bruke «Tab» til å skifte mellom de forskjellige valgene (Jeg gjør oppmerksom på at deler av det Norske språket i min Mac OS X-installasjon er forsvunnet, så jeg kan ta små feil på navn):

  1. Gå til Systemvalg -> Tastatur og mus -> Tastatursnarveier
  2. Helt nederst i vinduet så har du muligheten til å velge mellom to forskjellige valg, her velger du det nederste – altså «Alle kontroller«.

tabing.png

Bildet: Du velger det valget som pilen peker på

Når dette er gjort så kan du nå bytte mellom dialogknappene med «Tab» som man gjør i Windows, så enkelt var det.


Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...