Del musikk med dine venner – helt lovlig!

Simplify Media lar deg streame musikken din mellom flere datamaskiner og til din iPhone/iPod Touch, men du kan også dele musikken din med opp til 30 venner som du inviterer. Du spiller selvfølgelig deres musikk også.

I vår tidligere artikkel om Mojo så viste vi dere en applikasjon som gjør det mulig å dele og laste ned musikk fra deres venners iTunes-bibliotek, men en ting som er et problem med Mojo er at det er i gråsonen over hva som er lovlig – for her deler man ikke bare musikken, man gir den bort ved at venner kan laste den ned også. Derfor ble jeg glad da jeg kom over en applikasjon som lar deg streame din egen og dine venners musikk helt lovlig.

Ikke en nyhet – men absolutt interessant

Applikasjonen jeg skal fortelle om heter Simplify Media, og selv om dette så absolutt ikke er noen nyhet, så er det like spennende for alle av oss som ikke har hørt om det før. Saken er omtalt i bloggen Kriss.stemland.org før, så jeg kan anbefale å ta en kort visitt der også for å se hva som blir skrevet der. Men la oss gå gjennom hva dette er, og hvordan det fungerer.

Simplify Media er en applikasjon som fungerer i Mac, Windows, Linux og på din iPhone/iPod Touch. Applikasjonen lar deg opprette en konto ved installasjon som du kan bruke til å streame ditt musikkbibliotek til andre datamaskiner, til venner som du inviterer i delingslisten din, eller til din iPhone/iPod slik at du har hele ditt musikkbibliotek, og eventuelt dine venners bibliotek tilgjengelig også når du er på farten.

Musikken din følger deg overalt

Dette er et genialt verktøy for å dele musikk med dine nærmeste venner og familie på, men det er kanskje enda mer genialt å bruke når du ønsker å samle musikken din fra flere datamaskiner på en plass – spesielt hvis du reiser mye eller føler behov for å høre på din egen musikk på bussen eller bilen. Du kan invitere opp til 30 venner/bekjente/familiemedlemmer, og det er nettopp denne begrensningen som skal være grunnen til at dette er lovlig – det er nemlig en lukket vennegruppe som får tilgang til din musikk, og det uten at de kan laste den ned ved hjelp av programmet.

Bildet: Grensesnittet er veldig enkelt på datamaskinen

Som sagt så fungerer dette på de fleste populære operativsystemer, noe som er ideelt for en vennegjeng som bruker litt forskjellig, men det som virkelig er genialt er at man også kan hente programmet i AppStore og installere det på din iPhone eller iPod Touch. Programmet koster 21 kroner i AppStore, noe som er lommerusk i forhold til hva man får for pengene – du får knapt nok en stor Cola for den samme summen idag.

iPhone/iTouch – Pluss og minus

Jeg har selv testet programmet med min iPod Touch, og jeg er mildt sagt imponert. Jeg kan spille musikk fra min datamaskin hjemme på min iPod Touch, men jeg kan også spille musikk fra mine venners musikkbiblioteker om jeg ønsker dette – noe som mildt sagt er nyttig.

Et lite minus er at man ikke kan spille av musikk som er kjøpt i iTunes eller med din iPhone, dette er fordi det ikke er lov for noen programmer i AppStore å gjøre dette. Men alt i alt så er dette et fantastisk nyttig AppStore-program.

Bildene: Alle disse bildene er fra en iPod Touch – klikk på dem for å forstørre.

Prøv dette selv, jeg kan garantere at det vil gi deg og dine venner/familie stor bruksglede, og det beste av alt er at applikasjonen er gratis for datamaskiner, og ekstremt billig i AppStore.

Du kan lese mer om programmet og laste det ned fra Simplifymedia.com

NB! Kommentarer er noe vi virkelig setter pris på her i Teknonytt, men vi setter også stor pris på deltakelse i vårt forum. Kom å bli kjent med resten av oss datainteresserte nå med engang! Forumet er et ledd i BitNett-nettverket.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...