StatCounter: Firefox 3 størst, europeisk Opera-boom

Lanseringen av IE 8 sendte Firefox 3 rett til topps blant europeiske nettbrukere. Det som kanskje er mer interessant er at norske Opera danker ut både Apple og Google i Europa, med over sju prosent av markedet.

Microsofts IE 8-lansering i mars sendte forgjengeren, Internet Explorer 7, nedover på lista over de mest populære nettleserne. Firefox 3 ligger nå i tet med hele 35,09 prosent av markedet de siste ni ukene.

Tall for Europa viser at Internet Explorer (totalt sett) er på vei ned, mens Firefox og resten av de alternative nettleserne viser til økning. Operas Europa-tall er dessuten svært imponerende.

Norske Opera kan glede seg over å danke ut både Google og Apple i Europa. Opera 9.6 benyttes av snaut fem prosent av europeerne, mens Operas totale markedsandel ligger på 7,19 prosent.

Europa ledende

Europa er ledende på bruk av alternative nettlesere, noe som klart sees i StatCounters tall fra uke 4-13. Internet Explorer har 48,8 prosent av markedet, mens alternative løsninger står for 51,2 prosent.

På verdensbasis er Microsofts markedsandel på 62,8 prosent, mens den i Nord-Amerika og Oseania er på henholdsvis 66 og 59 prosent.

Labert for Chrome og Safari

Google Chrome har en markedsandel på 1,79 prosent, mens Apples Safari ligger på rundt 2,4 prosent i Europa. Dette er labre tall i forhold til Opera og Firefox, men ikke helt uventet. Apple er trolig også mindre utbredt i Europa (med unntak av Nord-Europa) enn i for eksempel Nord-Amerika, hvor Safari har en markedsandel på 5,55 prosent.

(Kilde: StatCounter)

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...