Ingen Conficker-angrep så langt

I dag, første april, skulle Conficker-ormen oppdatere seg selv og skape kaos på Internett. Så langt har vi heldigvis sett lite til dette, og mange begynner nå å tro det hele er oppspinn.

Conficker-ormen har skapt overskrifter i både norsk og utenlandsk media den siste tiden. Angivelig skulle den tilkalle sin skaper og be om instruksjoner til en oppdatering av den malisiøse programvaren.

Conficker-ormen skulle angivelig kontakte sin skaper for instrukser 1. april, men ennå er det ikke oppdaget noe utbrudd av større grad. (Foto: Wikimedia Commons)

Ormen skulle ifølge BBC News bruke infiserte maskiner blant annet til å aksessere personlige filer, sende spam og stenge nettsteder. Det er fryktet at opp mot 15 millioner maskiner er smittet av Conficker; flesteparten av disse befinner seg i Asia.

Modifiserer seg

Overvåkingstjenester som holder øye med Conficker-viruset melder onsdag ettermiddag at viruset ser ut til å modifisere seg selv, angivelig for å gjøre det vanskeligere å utrydde ormen.

Skaperne av ormen, som teknisk sett har kontroll over de infiserte maskinene, har ennå ikke gitt Conficker noen spesifikke ordre. Dermed har ikke situasjonen eskalert i løpet av dagen.

Fortsatt på vakt

Overvåkingstjenestene vil fremdeles være ekstra på vakt – til tross for at situasjonen ikke har vist seg eskalerende.

— Vil vil være på utkikk i lang tid framover. Selv om de fleste ikke lenger vil fokusere på ormen i morgen, vil vi være på vakt også utover uken, kunne visepresident i antivirusutvikleren Symantec, Vincent Weafer, fortelle BBC.

— Vi tror utvikleren mål er å tjene penger. Confickers mål er antakeligvis å holde seg under radaren for å tjene mest mulig penger, fortsatte Weafer.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...