Vuze (Azureus) i ny og bedre versjon [Mac og Windows]

Vuze, nye Azureus, har lansert en ny versjon som virkelig virker lovende. Og denne gangen satser de på gratis innhold istedet for betalt innhold som de tidligere har forsøkt seg på. Det er også blitt mulig å søke etter mindre lovlige torrenter på diverse torrent-nettsteder på en enkel måte.

Lovlig innhold førte til tap av brukere

Azureus var en gang en respektert torrentklient med veldig mange brukere, men på ett tidspunkt så skjedde det noe som gjorde noe med denne populariteten. Noe av årsaken til dette er at folk før var vante til å få gratis innhold ved å bruke Azureus, som forøvrig har skiftet navn to ganger – først Zudeo, og nå altså Vuze. For Azureus skiftet ikke bare navn, men de skiftet også businessmodell fra den gamle som stort sett baserte seg på at brukerne søkte etter og lastet ned gratis piratkopiert innhold, til å prøve den litt mer lovlige metoden ved å inngå avtaler med selskaper som kunne tilby torrenter som både var gratis og de som kostet penger.

Dette førte selvfølgelig til problemer for Azureus fordi deres trofaste brukere var vant til å få sine torrenter helt gratis, og det kan være en tøff prosess å få dem til å innse at betalt innhold er bedre. For et par måneder siden så ble Vuze 3.1 lansert, og her forsøkte Vuze å gjøre sin plattform mer attraktiv ved å legge til sosiale egenskaper, men en ting som virkelig førte dem litt tilbake i lampelyset igjen var at de også gjorde det enklere for sine brukere å søke etter innhold som ikke var hostet av Vuze. Dermed ble det nå mulig å finne både lovlige videoer i Vuze og søke etter mindre lovlige filer på nettsteder som Btjunkie og Mininova.

Ny og lovende versjon

Denne uken ble Vuze 4 lansert, og på samme måte som i Vuze 3.1 så er søkeboksen i sentrum av grensesnittet og gjør det mye enklere for brukere å søke på ulovlig innhold. Men selv om det er kommet litt i bakgrunnen så er det fortsatt mulig å hente lovlig innhold fra «Vuze HD Network», og jeg må faktisk si at her har Vuze gjort en skikkelig innsats for at man både skal kunne forholde seg til loven ved å se godt innhold derfra, og eventuelt laste ned en amerikansk serie eller to hvis behovet er der. Det kan virke som de har fjernet mye av innholdet man må betale for, og i stedet hentet inn innhold som er finansiert med annonser i videoene. Det er kommet mye mer innhold med god kvalitet som man kan nyte helt gratis og lovlig her nå, men jeg må minne dere på at dette er på langt nær så godt som det tjenester som Hulu.com og lignende kan tilby, og som du kan se ved å følge denne guiden.

Målet ved denne forandringen som Vuze, aka Azureus har gjort er helt klart å friste de brukerne som forlot plattformen da de omrokkerte sist til å komme tilbake igjen. Og jeg synes ihvertfall det er verdt å gi Vuze en sjanse, ihvertfall hvis du likte plattformen før. Ett problem som mange opplever med Vuze/Azureus er at den stjeler ganske mye ressurser, men en voksen datamaskin skal idag takle såpass. Har du derimot en datamaskin av litt gamlere årgang med begrensede ressurser, da er det ikke like sikkert at dette er noe for deg.

Vuze er mulig å bruke for både Windows og Mac-brukere, og kan lastes ned fra denne nettsiden.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...