Flock 2.0 med mange nye funksjoner – trenger vi alt dette?

Da nettleseren Flock ble lansert for første gang så var dette et friskt pust i «nettleser-verdenen» med sine mange funksjoner, og sosiale egenskaper. Nå er en mer voksen versjon blitt sluppet med Flock 2.0.

MySpace-støtte

Med støtte for MySpace i Flock 2.0 så menes det handlinger som gir deg muligheten til å skaffe deg og kommunisere med venner i MySpace-communitiet fra nettleseren, man kan også oppdatere statusen sin fra Flock også om man ønsker dette – alt det her kan utføres fra sidestolpen i Flock. Andre sosiale tjenester som er støttet i Flock er Digg, YouTube, Flickr, Picasa, Photobucket og Twitter.

En annen funksjon man kan bruke med MySpace er Flocks Media Bar-funksjon, man kan nå enkelt dra og slippe både bilder og videoer inn i feltet hvor man skriver kommentarer i en MySpace brukerprofil.

200810161422.jpg

Nå kunne man tatt av seg hatten og vært helt fra seg av glede på grunn av den nye støtten for MySpace, den har tross alt vært ventet lenge. Men problemet er nettopp det at den har vært ventet på altfor lenge, for når var siste gang du hørte noe positivt om MySpace, eller for å rette litt på det spørsmålet – Er MySpace i det hele tatt et alternativ for den vanlige nettbruker noe mer? For MySpace er ikke lenger den unge hippe gutten i klassen, MySpace har rett og slett blitt voksen, litt kjedelig, og glemt for de aller fleste av oss.

Media RSS

Bildet: Media RSS i bruk


Media RSS er en funksjon som gjør at du automatisk kan motta bilde og video-feeds i både Media Bar og på nettleserens startside «My World» kun ved å favorittiser dem, disse oppdateringene er hele tiden oppdatert til siste minutt. Disse RSS-feedene er i tillegg til de vanlige og gir deg enkel tilgang til video og bilder fra dine favoritt-nettsider. For øyeblikket så støtter blant annet disse nettsidene denne funksjonen: LeMonde.fr, MSNBC, Revision3, WordPress, SmugMug, TinyPic, og blip.TV.

Støtte for flere Tillegg og Themes

Det er ikke til å unngå at mange av de potensielle Flock-brukerne er Firefox-brukere fra før, og da er det ofte en ting som kommer opp – hva med tillegg og themes? Er man nødt til å skrinlegge sine Firefox-addons?

Svaret er både ja og nei, for i Flock 2.0 så har støtten for begge deler blitt mye bedre. De fleste (ikke alle) tilleggene man bruker i Firefox kan også brukes i Flock, inkludert populære tillegg som Greasemonkey og lignende. Men i tillegg til å støtte flere av de vanlige Firefox-tilleggene så finnes det en egen oversikt over tillegg som kun er for Flock.

Når det gjelder Themes så har disse vært savnet lenge nå for Flock-brukere, for selv om det finnes noen som liker det blå og hvite designet så er det mange som ikke liker også. Og nå er det altså mulig å laste ned themes fra Flocks egen oversikt over dette, en oversikt som er ny og kom med Flock 2.0.

En flott nettleser for bloggere og sosiale nettverk

Selv om Flock er en fantastisk nettleser for noen, så har mange problemer med at det rett og slett er for mange funksjoner og dill-dall tilgjengelig, og for den vanlige bruker som ikke blogger eller interesserer seg så mye for sosiale tjenester som Twitter, Digg, YouTube, Picasa, også videre så er kanskje dette en nettleser som kanskje byr på litt for mye av det gode. Men for de som derimot bruker slike tjenester mye så er dette en knall nettleser – den kan spare deg for mye tid, og har mye flott å tilby.

Flock 2.0 er kan brukes på maskiner med Windows, Linux og MacOS, og for å lese mer om nettleseren og det den har å tilby så anbefaler jeg å ta turen innom de offisielle sidene til utviklerne, men du kan også laste ned nettleseren fra denne siden hvis du ønsker dette.


Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...