Android: God med «andre» applikasjoner, best med egne

Android støtter Googles egne webapplikasjoner best — tross alt.

T-Mobiles «G1», eller HTC «Dream», ble den første Google Android-baserte smartphonen. Og mange mener telefonen har det som skal til for å konkurrere mot Apples flaggskip, Iphone. Det er dessuten uttrykket en positivitet mot Google, fordi de nå bringer åpen programvare inn på mobilmarkedet. Men, som i kjent Google-stil, er det alltid en liten baktanke.

God kompatibilitet med webapplikasjoner — og spesielt Google-apps

Tidlige tester av G1 tyder på at mobilen tilbyr veldig god kompatibilitet med web og webapplikasjoner, noe som er helt nødvendig for å konkurrere mot Apple. Iphone var nemlig revolusjonerende på en hel del områder, og gjorde det lettere enn noen gang tidligere å surfe på Internett med en mobil enhet.

Selve telefonen, en HTC «Dream», er likevel ikke høydepunktet ved denne mobilen. Den æren har det Google-utviklede «Android»-operativsystemet fått. Et mobiloperativsystem det har vært knyttet stor spenning til.

Og nettopp fordi Google har en nøkkelrolle i Android, har de også fått en del privilegier. Selskapets mange webapplikasjoner har nemlig — ifølge diverse nettpublikasjoner — ekstremt god kompatibilitet med Androids nettleser. Ved hjelp av tjenester YouTube, Gmail, Maps, og selvfølgelig, Google-søk, kan denne mobilen gjøre mer enn de fleste konkurrenter — og Google får flere mobile brukere.

iGoogle, Google Reader, Picasa, osv.

Med Google som pappa har Android det perfekte utgangspunkt. Og med mange av verdens største og mest populære nettjenester i ryggen, skal det mye til om Android-baserte mobiltelefoner ikke overgår konkurrenter som Iphone på mange områder.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...