Introduksjon til Windows 11

PC’en er fort blitt en uunnværlig del av våre liv. Vi kan skrive dokumenter, lage regneark, holde møter, besvare eposter, og utføre en rekke arbeidsoppgaver.

I fritiden kan vi streame film, spille spill, chatte med venner og høre musikk samtidig. Mulighetene er uendelige, og med hvert nye Windows styresystem har det blitt lettere å gjøre nettop det som interesserer en – og tilpasse sin maskin til sine behov

Datamaskiner er blitt en nødvendighet for de aller fleste, og samtidig som de blir slankere og lettere, blir arbeidsoppgavene tyngre og prestasjonene sterkere. Vi har et større behov enn før for å prestere, og for å kunne tilpasse våre hjelpemidler til ulike behov.

Hvilket bedre hjelpemiddel finnes der til ulike situasjoner enn en PC?

Windows maskiner har i mange år ledet markedet i innovasjon og utvikling. Perfekte for koding, kompatible med de fleste spill og programmer, tonnevis av komponenter man kan tilkoble og utskifte, og brukervennlighet.

Der finnes også en Windows maskin for enhver prisklasse.

Windows PC er et must-have i de fleste hjem, og alle fra skoleelever til kontorarbeidere til gamere har nytt stort av tilgjengeligheten og brukervennligheten.

Windows PC’er dominerer markedet med over en milliard brukere på verdensplan, og det nye Windows 11 gjør bruken enda mer praktisk og morsom enn før.

Glatt, yndig og brukervennlig design

Den viktigste endringen er den optimiserte og minimaliserte brukerflaten. Startknappen er flyttet til midten av verktølinjen, og startmenyen har fått en makeover. Øverst har du et søkefelt, nederst en rubrikk med senest brukte dokumenter, hentet fra alle synkroniserte enheter ved hjelp av Windows 365-skyen, og i midten en rubrikk med flyttbare og låsbare programikoner.

Du kan nå også lagre forskjellige skrivebord til forskjellige situasjoner. Tenk deg å ha ett til jobb og ett til moro!

Med skrivebord mener vi selvfølgelig hovedskjerm med ikoner og programmer, samt bakgrunn og innstillinger. Det nye Windows er designet for å være brukervennlig, effektivt og stilfullt.³

Vår verden utvikler seg i rask fart, og vi har stadig sterkere behov for å kommunikere med omverdenen med bare et tastetrykk.

Med Windows 11 kan du nå bruke Teams Chat direkte fra verktøylinjen på tvers av platformer, og dette åpner opp for nye muligheter.

Hvis personen du ønsker å snakke med ikke har Teams installert, kan du snakke med dem via en særlig toveis-sms.

Med dette ligger verden for dine fingerspisser!

Du nå kan også presentere, samt slå lyden av og på direkte verktøylinjen når du bruker teams. Dette gir deg enda bedre mulighet for å kommunikere med venner og kolleger på kortest mulig tid.

Perfekt til gamere

I dag er der over hundre millioner gamere 7som bruker Windows systemer til å få det meste ut av spilleopplevelsen. Det er en viktig del av spillet å kunne dele opplevelsen med sine venner gjennom forskjellige typer kommunikasjon. Dette kan være chat, voicechat, eller streaming.

Windows 11 utnytter de nyeste teknologiene innenfor spill for å skape et opplevelse for deg som innebærer raske innlastningstider, sterkere og livligere farver, og utrolige detaljer. Dette er blant annet takket være DirectX 12 Ultimate, Direct Storage, og Auto HDR. Din gamingopplevelse vil være mer intens enn noensinne før, enten du foretrekker skytespill, simulatorspill, hoppe rundt og bygge ting i en virtuell verden, eller å fordype deg i et interaktivt rollespil.

Du kan med forskjellige varianter av Xbox Game Pass få over 100 spill til din maskin, og da sortimentet hele tiden utvides vil du med sikkerhet kunne more deg i mange timer; både alene og med venner.

Widgets med informasjon ved et enkelt tastetrykk

Windows 11 tilbyr deg en strøm av tilgjengelige informasjoner i form av Widgets, støttet av høyt presterende kunstig intelligens og Microsoft Edge’s yteevner. Widgets gir deg mulighet for å få informasjoner ved et øyekast. Widgets vinduet er gjennomsiktig slik at det ikke forstyrrer deg når du åpner det, og det minimerer behovet du ellers ville hatt for å dra frem mobilen og sjekke været, klokka, børsen, nyheter, eller diverse andre små stykker informasjon du skulle måtte trenge.

Widgets vinduet tilbyr en personlig tilpasset feed, slik at du alltid får de seneste nye informasjonene du har sagt ja til å motta.

Widgets for Windows 11 åpner også opp for at forskjellige merker og firmaer, både globale og lokale, kan sende informasjon til feeden din. På denne måten kan du motta info som interesserer deg, når det interesserer deg.

En appbutikk med nye muligheter

Den nye og forbedrede Microsoft Store kommer med et hav av muligheter.

Alle typer innhold, apps, spill, film, skaperverktøy, er blitt lettere enn før å søke på. Nå kan du også få fantastiske tredjepartsprogrammer som Disney+, Zoom, Visual Studios, og mye mer. Alt du skulle måtte trenge for maksimal underholdning og mange timers glede.

Fordelen med å hente apps direkte fra Microsoft Store er at du er garantert at de er sikkerhetsgodkjente, og at nedlastningen går smertefritt. Microsoft har nemlig strenge krav til opptakelse i Microsoft Store, og sjekker nøye programmene de slipper igjennom. På denne måten er du sikret at du ikke kommer til å laste ned noe som kan skade din PC.

En spennende nyhet er at du senere i år vil kunne finne en rekke av Android apps i Microsoft Store og hente dem via Amazon App Store, hvilket åpner opp for enda flere muligheter for endeløs underholdning.

Denne muligheten kommer av Intel og Amazon’s Intel Bridge Technology, som er resultatet av et vakkert partnerskap.

Nye muligheter for utviklere og skapere

Microsoft arbeider på å åpne opp for at uavhengige skapere og tredjepartsutviklere kan komme inn på Microsoft Store, uavhengig av om de er i formater som Universal Windows App, Progressive Web App, eller Win32.

Microsoft har også lansert en ny police for inntjening, hvor utviklere kan få 100% av inntjeningen. Microsoft tilbyr dog også fortsatt fordelingen 85/15 til apputviklere som ønsker å bruke Microsofts eget betalingssystem.

Lettere installasjon skal du lete lenge etter

Windows 11 er bygget på de samme grunnleggende, konsistente systemene som Windows 10. Enkelte vil si at installering av Windows 11 er like lett som å installere en oppdatering til Windows 10.

Microsoft har lagt stor vekt på at Windows 10 apps og programmer skal være kompatible med Windows 11, og selv konfigurering av skyen skal kunne foregå smertefritt mellom enhetene.

Bedriftskunder som er glad i funksjoner som Windows Update For Business og Autopilot kan glede seg over at disse også finnes på windows 11. Dette bidrar til at overgangen fra 10 til 11 gjøres så sømmeløst som mulig.

Microsoft har også innført sitt App Assure program, der bedriftskunder med minnst 150 brukere får hjelp til å feilrette apps uten ekstra kostnad.

Forsterket sikkerhet og økt trygghet

Windows 11 kommer med nye sikkerhetstiltak som holder deg trygg gjennom surfing, nedlastning, arbeid og moro. Microsoft har også samarbeidet med sine forhandlere av silikon og OEM for å kunne produsere de beste og skarpeste sikkerhetskomponentene på markedet.

Sikkert design, beskyttet cloud, trygg nedlastning. Hva mer kan du ønske?

PC klar til å kjøpes inn

Windows har jobbet hard for en sømmeløs integrasjon på tvers av komponenter. Silikonpartnerne sikrer topp kvalitet enten det er grafikkort, prosessor, 5G, eller andre deler du skulle kunne ønske å bruke i din maskin.

Aldri har kvaliteten vært så god som nå!

De aller fleste PC’er som utgis nå kommer med Windows 11, og de finnes i alle prisklasser så du er garantert å kunne finne en som passer dine behov, uavhengig av din økonomi.

Windows 11 har også økt prestasjonen med stemme, touch, samt optimisering av fart og effektivitet.

Når du bruker en tablet med Windows 11, er touch-opplevelsen forbedret betydelig.

Nå kan du lettere enn før treffe de riktige knappene takket være større avstand mellom knappene. Bruker du en penn, er vibrasjoner skrudd op slik at du kan merke hvert et strøk med pennen, enten du tegner, skriver, eller redigerer.

Windows 11 har forbedret tale-til-tekst som nå tegnsetter for deg, og gjenkjenner en rekke stemmekommandoer. Du vil knapt trenge å løfte en finger!

Aldri har det vært en mer riktig tid å kjøpe inn en datamaskin enn nå. Alle de nye sprangene i teknologi de sene

Gratis nedlastning til deg

Windows 11 er gratis å laste ned for alle med Windows 10 maskiner som lever opp til minimumskravene. Du kan laste ned programmet Tilstandskontroll For PC for å sjekke om din maskin er kompatibel.

Windows 11 har vært i en såkalt faset rollout siden Oktober 2021, hvor det gradvis blir tilbudt til brukere med Windows 10 versjon 2004 eller senere. En måned tidligere ble det tilbudt til medlemmer av Windows Insider, slik at de kunne forhåndsteste det nye styresystemet og komme med verdifulle tilbakemeldinger.

Dette operativsystemet markerer ennå et skritt inn i fremtiden. Det blir en viktig del av våre liv, og bistår oss med de aller fleste oppgaver.

Bedre, mere effektivt, og mere sikkert enn før, er Windows 11 et operativsystem som bringer oss nytt håp.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...