Anmeldelse av Apple MacBook Air

Det brukte å være enkelt å gi anmeldelser på MacBooks, men dessverre er det kommet mange andre merker på markedet som konkurrerer bedre på både ytelse og pris. Når det er sagt, så er den nye Apple MacBook Air en suveren 13-tommers bærbar som ser flott ut og har lang batterilevetid, den har en skarp og lys Retina-skjerm, og med sin gullfarge ser den virkelig flott ut. Alle komponentene gir en god helhetsopplevelse, og er en av de beste 13-tommers bærbare som finnes – til tross for den stive prisen på rundt 12 500 NOK.

Hvordan er de ulike delene på en Apple MacBook Air?

Pris. Når det kommer til prisen, så er en Apple MacBook Air ganske dyr, og spesielt hvis man skal sammenligne den med andre konkurrenter med tilsvarende ytelse og lavere pris. Når det er sagt, så er årets MacBook Air billigere enn fjorårets modell. I modellen er det innebygget 8 GB RAM (kan oppgraderes til 16 GB), Intels åttende generasjon Dual Core i5-8210Y CPU og 128 GB SSD-lagring (kan oppgraderes til 256 GB).

Design, tastatur og berøringsflate. Designen på den nyeste Macbook Air er super slank, og den ser ekstra flott ut i gullversjonen. Du kan også få maskinen i enten grå eller sølv. Den er på 13-tommer og veier 1,25 kg, og er litt større enn konkurrentene, men lettere. Når det kommer til tastaturet så er det det samme som på en MacBook Pro, og kalles for et sommerfugltastatur og er den fjerde versjonen på den nye MacBook Air. Det har vært noen innkjøringsproblemer med de gamle versjonene, men mye har nå blitt rettet på. Generelt gir tastaturet en god fingerfølelse og opplevelse ved bruk. 

MacBook Air har også en 4,6 x 3,1-tommers berøringsflate, og denne gir deg en av de beste opplevelsene og den beste brukervennligheten. Du får en effektiv Touch ID som gjør det enklere for deg å få tilgang til maskinen, i tillegg til fysiske F1–F12-knapper for en mer autentisk opplevelse.

Ytelse, varme og batteritid. MacBook Air har en suveren ytelse på grunn av sin Y-serie Intel Core i5-8210Y-prosessor med 8 GB RAM, og man kan virkelig sette i gang en del programmer og aktiviteter samtidig på maskinen – uten at det påvirker responstiden nevneverdig. Det er heller ingen problemer med temperaturen når man er i gang med mange ting på maskinen. MacBook Air holder seg under grensen for det som kan regnes som «for varm».

Når det kommer til batteritiden er den ikke helt på samme nivå som ytelsen og varmen, men man kan godt overleve uten USB-C-kabelen en liten stund hvis man glemmer den. Gjennomsnittstiden er på omtrent 8 timer og 51 minutter ved normal bruk av MacBook Air, og det må man vel kunne si er en helt anstendig batteritid.

Skjerm, nettcamera og lyd. Skjermen på en MacBook Air er en høyoppløsningsskjerm og har dermed en utmerket kvalitet hvor selv de minste detaljene blir skarpt synlige. Fargetonene er nøyaktige og skarpe. Skjermen har også integrert True Tone-skjermteknologi som justerer fargetemperaturen ut fra dine omgivelser. Den produserer også 100 % av sRGB-spekteret, som er godt, men er mindre enn gjennomsnittstallet på 129 %. 

Dessverre er det ikke en fantastisk utvikling hva angår nettkameraet på MacBook Air Pro. Med sine stakkars 0,7 megapiksler får man ikke den beste kvaliteten. Her vises ikke detaljer eller farger godt nok. Til gjengjeld har MacBook Air en fantastisk god lyd med presisjon, skarphet og god bass. Når det kommer til vår gode Siri, så vil funksjonen veldig enkelt gjenkjenne din stemme – til og med i ganske bråkete rom. Det er også veldig enkelt å komme med forespørsler som hvilke applikasjoner Siri skal åpne eller hvordan finne riktig vei i Maps.

Grunnleggende om en Apple MacBook Air

Apple MacBook Air er en solid bærbar på 13-tommer med en ganske så anstendig batterilevetid, sterk lyd, elegant design og en skarp skjerm. Det kunne være mer spark i prosessoren og kanskje vil det være på tide å oppgradere nettkameraet, men utover dette er det enkelt å anbefale en Apple MacBook Air. Selvfølgelig gjenstår det å se om tastaturet nå er forbedret etter de mange problemene det har vært. For noen kroner mer kan du også få bedre ytelse på din Apple Macbook Air.

Hvis du ikke er fastlåst til Apple produkter, og bare er ute etter en bærbar som passer deg med lignende funksjoner som Apple MacBook Air, da kan du også overveie en DELL XPS 13 som koster mindre, er raskere og varer lengre enn enn MacBook Air.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...