Gratis alternativ til Microsoft Office

LibreOffice har for lenge siden beveget seg frem fra å være en utløper av OpenOffice-prosjektet. Det er nå det direkte alternativet til Microsoft Office, og som program drar det løpende fordel av regelmessig utvikling for å holde det oppdatert, stabilt og sikkert.

Mens LibreOffice mangler den fikse presentasjonen som hos rivalen KingSoft Office Suite Free og dens Office-inspirerte fargebåndsbrukerflate, har LibreOffice den store fordelen at kunne tilby et fullstendig sett office-applikasjoner, innebefattet tekstbehandling, database, tegnepakke og matematisk verktøy på toppen av tekstbehandlingsmodulet, regneark og presentasjonsverktøy, som finnes i de fleste gratis officepakker.

Selv om det ganske avgjort er lettere å navigere enn før takket være en bedre plassering av værktøy og visuelle ”previews” av typografiformer direkte fra hovedverktøyslinjen, ser LibreOffice dog stadig litt gammelt ut, til tross for de oppfriskende ikon-settene. Dette er imidlertid en liten skjønhetsfeil i det overordnede bilde som tegner LibreOffice som et kraftfullt og godt alternativ til Microsoft Office, som oppnår å imøtekomme de fleste folks behov, i det at den gjør et gratis program til et alternativ til Office – et verdifullt arbeidsverktøy å ha i ditt arsenal.

 

En stadig forbedret support til tredjeparts filtyper (innebefattet både nye og klassiske Office formater) betyr at du ikke avskjærer deg fra industristandarder, mens platformsuavhengig support gjør at du kan kjøre LibreOffice under Windows, Mac eller Linux styresystemerne uten å måtte gjenopptrene deg til en ny arbeidsmåte hver gang.

Bli ikke forstyrret av det foreldede brukerinterfacet – LibreOffice er et kraftfullt verktøy som innebefatter den kjernefunksjonaliteten som de fleste folk noensinne vil få bruk for.

Download LibreOffice

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...