Hva skal du se etter i en VPN

VPN er et verktøy som kan gi deg nye muligheter på nett. Du kan få tilgang til spennende underholdning og geografisk blokkerte tjenester, slik at du får mest mulig ut av din tid på nett. Dessuten kan den beskytte deg og din informasjon, slik at den ikke blir lekket eller kan brukes av andre på nett.

En VPN kan enkelt lastes end fra nett og tilbys hos en rekke utbydere. De finnes i både gratis og betalte versjoner, og med funksjoner som er viktig for deg som bruker. Ønsker du å lære mer om VPNs, hva du kan bruke den til og hvilke funksjoner som er nyttige, kan du lese videre her.

Trygg ferdsel på internett

Internett blir brukt daglig av utrolig mange mennesker. Det har åpnet mange nye muligheter, og blir brukt i både skole-, jobb- og fritidssammenhenger. Når du bruker en nettleser, vil den ha tilgang til din IP-adresse, og dermed noe informasjon om deg. Dette vil ofte ikke være noe farlig, men innimellom kan man støte på sider eller internettforbindelser med intensjonen om å stjele denne informasjonen. Når du bruker en VPN vil IP-adressen din skjules og nettforbindelsen krypteres, slik at du unngår sikkerhetsbrudd. Når du ser etter en god VPN, bør sikkerhet være prioritert.

Få tilgang til ny underholdning

En VPN fungerer også som en portal som åpner opp en ny verden av underholdning. Når du bruker VPN på din datamaskin eller dine enheter, kan du velge å surfe på utenlandske servere. Du kan for eksempel velge en server fra USA, og se på amerikansk Netflix. Her vil du få tilgang til nye film- og serietitler, som du ellers ikke vil kunne se i Norge. Grunnen er at det finnes strenge opphavsretter og egne lisenser som ikke gjelder i alle land. På den amerikanske versjonen kan du se nye utgivelser, så godt som gamle klassikere. En god VPN har tilgang til mange servere rundt om i verden, slik at du kan surfe der du ønsker.

Kill Swich og Quick Connect

En VPN skal være brukervennlig, og kunne tilby nyttige funksjoner. Kill Swich er et svært nyttig hjelpemiddel, som passer på at du ikke kobles opp på usikre nettverk. Når du befinner deg på for eksempel flyplasser, vil internettet ofte kobles på din datamaskin, helt av seg selv. Et sikkerhetsbrudd kan skje på kort tid, og her er hvert sekund viktig. Derfor er det smart med en funksjon som kobler deg fra automatisk, slik at du er trygg, selv når du ikke bruker maskinen.

Quick Connect gjør det lettere for deg å bruke VPN-programmet, fordi den automatisk velger en god server for deg. Du slipper dermed å lete gjennom lange lister, men blir raskt og enkelt koblet opp til den du har valgt tidligere.

Et VPN-program er nyttig for alle som bruker internett, uansett om dette er hver dag, eller kun en gang innimellom. Den sikrer deg som bruker, og kan gi deg mer for pengene på dine strømmetjenesteabonnement.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...