Home Poster Nordmenn klager mest

Nordmenn klager mest

0
Nordmenn klager mest

PRM: Nordmenn klager mest

EPSI har i dag lagt frem en studie om klager og klagehåndtering i Norge basert på mer enn 3000 intervjuer. Denne studien viser blant annet at telekombransjen har en høy klageandel, samt at nordmenn klager mer enn hva dansker, finner og svensker gjør.
Klager; en viktig informasjonskilde

Tallene fra EPSI viser at telekombransjen har en relativt høy klageandel. En høy klageandel må ikke nødvendigvis sees på som noe negativt. Det vitner i mange tilfeller om et engasjement – og alle leverandører ønsker engasjerte kundene. Klager gir ofte en meget god indikasjon på hvor forbedringsmulighetene ligger, og det er derfor viktig med gode rutiner for innhenting og håndtering av klager. – Om en kunde har en klage eller ett problem så burde man som leverandør bidra til at kunden tar kontakt, sier Fredrik Høst i EPSI Norge. – Det overrasker meg derfor at det i flere tilfeller er slik at en kunde som har ett problem må ringe et relativt dyrt 5-sifret nummer for å fortelle om dette. Det fungerer som en barrière mot det å klage, og er dessuten lite kundevennlig, fortsetter Høst.

Klagehåndteringen er nøkkelen

Mange av de som har klaget er godt tilfreds med måten leverandøren håndterte klagen på, men studien viser også at over halvparten av de spurte opplevde dårlig klagehåndtering. Tallene fra EPSI viser at det er en tydelig sammenheng mellom måten en klage håndteres og den totale kundeopplevelsen til de klagende kundene. – Det er ikke nødvendigvis slik at en klagende kunde er og blir misfornøyd. God klagehåndtering kan bidra til både tilfredse og lojale kunder, forteller Høst.

Rask behandling

nordmenn-klager-mestKundene opplever ofte god klagehåndtering når klagene håndteres og løses raskt. Tilfredsheten med klagehåndteringen faller i takt med antallet kontakter som må til før klagen blir løst. En tredjedel av de spurte oppgir at klagen ble løst ved første kontakt, mens hver fjerde kunde opplever at klagen fortsatt ikke er løst.
– Når kundene tar seg tid til å kontakte sin leverandør i forbindelse med et problem, så er de naturligvis ute etter å få det løst der og da, og ikke bare å få det loggført, sier Høst. Kundene forventer en rask håndtering, noe som igjen stiller krav til kompetansen til de som mottar slike henvendelser, avslutter Høst.

Flere detaljer om dette studiet finnes på www.epsi-norway.org

For mer informasjon:

Fredrik Høst
Daglig Leder
EPSI Norge
E-post: [email protected]
Twitter: @fredrikhost
Telefon: +47 4886 7601
www.epsi-norway.org

Om EPSI Norway AS

Analysebyrået EPSI samler inn, analyserer og sprer informasjon om kunders forventninger, opplevd kvalitet og verdivurdering av varer og tjenester. EPSI er en non-profit organisasjon som har til hensikt å være en støtte i utviklingen av norsk konkurransekraft. EPSI gjennomfører kundetilfredshetsmålinger i mange Europeiske land, og det er Handelshøyskolen i Stockholm er faglig garantist på verktøy og metode.
***Denne pressemeldingen er distribuert av PRM.no på vegne av EPSI Norway AS***

Offentlig Cloud – Kostnadseffektive løsninger som trengs – Ipeer

Ipeers Public Cloud du får dine egne løsninger, som for eksempel virtuelle eller cloud servere til maskinvaresystemer som deles med andre kunder. Dette fører til mye lavere kostnader og høy pålitelighet når du blir en del av de svært store, kraftige systemer. Alt fra en plass på en web server med post (hosting) for ulike versjoner av sine egne virtuelle servere som du kan styre automatisk skalerbar sky – alt er mulig til en lav pris gjennom felles maskinvaresystemer i vår offentlige sky. Da løsninger til ulike grader seg selv har sin egen dedikerte ressurser, selv redundans og selv failover mellom virtuelle noder til en ekstrem pålitelighet oppnås uten dedikert programvare.

For Ipeers Public Cloud løsninger omfatter:

Virtual Private Server
Med en VPS får du opplevelsen av din egen server til en lav kostnad. Innen minutter har du din egen server med alle operativsystemer.

Elastic Cloud Server
En lett administreres sky server som lett kan oppgraderes / nedgraderes når nødvendige og bare kostnader for brukt. Automatisk skalerbarhet, enorm makt.

Hosted Hyper-V
Kraftig virtuell server i skyen med dedikerte ressurser i en redundant miljø med failover – Windows Server 2008 R2.

Hosted Exchange
En sikker e-postløsning, inkludert delte mapper, kontakter og kalendere med alle data og filtre som er lagret i Sverige – Microsoft Exchange i 2010.

web Hosting
Verdi for pengene webhotell på Windows eller Linux server med e-postkontoer, installatør av gratis programmer, gratis domene og støtte.
La oss vet at vi vil komme tilbake til deg med tips og råd om hva som best kan passe din situasjon og mål:

Hosted Azure Pack
Et virtuelt datasenter i Sverige som IaaS / PaaS tjeneste innenfor Microsofts Cloud OS økosystemet.

Med flere lanseringer og Suzuki Vitara bare kåret til beste SUV i verden av teknologi, har Ipeer et spennende år foran seg. Suzukibilar.se på Ipeer Hosted VMware gir dem stabile, raske, nettbaserte kommunikasjon, de trenger for å møte dette, de har hatt en dramatisk forskjell i hastighet, sier Elisabeth Cronquist, markedskoordinator på Suzuki Nimag Sverige.