Firefox-Tips: 7 Fantastiske tillegg som hjelper deg å spare tid

Hvis du er en hardcore Firefox-bruker så er det nok ganske sikkert at du er på utkikk etter tips og tweaks som lar deg få mer ut av Firefox på minst mulig tid, og som gjør deg mer produktiv.

Med dette friskt i minnet så vil jeg nå liste opp seks Firefox tillegg, som jeg selv bruker i hverdagen og som har hjulpet meg veldig med å spare tid og være mer produktiv. Jeg håper du vil få like god bruk for dem som jeg har hatt. Noen av disse har dere garantert prøvd eller hørt om før, men som jeg har nevnt utallige ganger tidligere så er disse tipsene for de som ikke vet om de fra før.

1: Hyperwords – Alt kan gjøres med høyreklikk!

Dette er uten tvil en av de beste Firefox-tilleggene som finnes og er min soleklare favoritt når det kommer til produktivitet.

Tillegget legger til en stor mengde muligheter i høyreklikk-menyen til Firefox, noe som sparer deg enormt med tid.

Dette er noe av det du finner i høyreklikk-menyen:

  • A) Søking på alle tenkelige søkemotorer, som f.eks. blogger, den siden du befinner deg på, Yahoo/Google/MSN og alle andre store søkemotorer, medisinske søkemotorer, akademiske søkemotor er, teknologiske søkemotorer, nedlastingssider, også videre.
  • B) Konvertere forskjellige måleformater som avstander, vekt, kurs, også videre.
  • C) Oversette språk, Engelsk er etter det jeg har forstått det eneste språket som kan oversettes direkte til norsk, men alle andre språk kan oversettes til engelsk igjen.
  • D) Kjøre WhoIS test mot det domenet du befinner deg på og andre lignende tjenester.
  • E) Utallige andre muligheter.

2: Paste Email – Ikke noe mer repetitiv skriving!

Paste Email-tillegget hjelper deg med å lime inn tekst du har en tendens til å gjennta i det kjedsommelige i forskjellige registeringsskjema og email’er. Dette gjør du kun ved ett eller klikk i høyreklikk-menyen. Det er veldig nyttig hvis du har mye med epost å gjøre om dagene, og skriver ofte setninger som «Hadet bra!» eller «Med Vennlig Hilsen Ola Nordmann» om og om igjen. Det er også nyttig hvis du er som meg og registerer deg på utallige sosiale nettverk og andre nettjenester (som jeg aldri kommer til å bruke), det er så mye lettere å bare klikke ett par ganger med musa istedet for å fylle ut de lange og kjedelige registeringsskjemaene.

Dette tillegget vil hjelpe deg å spare veldig mye tid.

3: Read it Later – Ett klikk for å lagre!

En ting som har en tendens til å gjennta seg er at man må lukke nettsider man helst vil lese når man har det travelt, å lagre det som ett bokmerke kan kjennes både tungvint og unødvendig hvis du bare skal lese siden en gang senere, derfor kan du bruke dette tillegget istedet. Alt du trenger å gjøre er å trykke knappen en gang og siden er lagret til du har tid til å lese den igjen.

4: Shareaholic – Den letteste måten å dele på!

Hvis du er aktiv i flere sosiale nettverk som Facebook, StumbleUpon, også videre og du vil dele en link med dine venner på disse nettverkene, så vil det bli utrolig tungvint å logge seg inn på alle de forskjellige sidene bare for levere linken.

Heldigvis finnes det et Firefox-tillegg som heter Shareaholic som hjelper oss med dette. Shareaholic lager en liten knapp ved siden av Firefox’ adressefelt som du lett kan dele linkene dine med.

Du kan stille inn tillegget til å støtte både Twitter og FriendFeed.

5: Next Tab – Åpner linker i neste fane!

Hvis du er en multitasker og fane-junkie som meg, så vil du finne dette tillegget veldig interessant og nyttig.

La oss si at du har 10 faner åpne og at du vil trykke på en link i den første fanen. Du vil da oppleve at linken åpnes i den borteste fanen, noe som gjør det hele litt tungvint. Next Tab-tillegget løser dette for deg på en flott måte ved å la deg åpne linken i fanen ved siden av den du er i fra før.

6: TinyUrl Creator – Easy Tiny Url Creation

Hvis du har behov for å forkorte lange linker så kan man gå til www.tinyurl.com og gjøre det derfra, de fleste geeker har denne spikret inn i skallen. Men det finnes en lettere måte å gjøre det på, med hjelp av TinyURL creator-tillegget så kan dette gjøres med ett klikk i høyreklikk-menyen, enkelt og greit. Det er også mulig å legge til bokmerke-linken til TinyURL for å gjøre dette, men tillegget er enklere å bruke.

7: Split Browser – Del nettleseren i flere deler!

Split Browser lar deg dele skjermen i to eller flere deler, du velger selv om den skal deles vertikalt eller horisontalt. Dette er nyttig i flere sammenhenger som når du blogger og trenger å se kilder samtidig, sammenligne nettsider eller når du vil ha mail-siden eller kalenderen oppe hele tiden.

Lykke til med sparingen av tid, bruk tiden du sparer til å lese Teknonytt ;)

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...