Hva er RSS?

Har du hørt om RSS, men aldri riktig skjønt hva det er? Eller har du aldri hørt om det i det hele tatt? Uansett, her er redningen. RSS står rett og slett for «Really Simple Syndication» og er et verktøy som tillater deg å abonnere på artikler, kommentarer og en hel haug annet rart ved hjelp av noen få klikk. Når du abonnerer på RSS kan du holde musa over bokmerket hvor du har lagret strømmen, som det så fint heter, og se overskriftene til de nyeste artiklene på det respektive nettstedet.

Er du vant til å benytte RSS-strømmer kan du forenkle din tilværelse på Internett grundig — du slipper å besøke nettsteder hvor du er usikker på nytt innhold; bare hold musa over bokmerket og les de siste overskriftene. Finner du en overskrift du syns er spennende kan du klikke på denne lenken, som tar deg direkte til artikkelen! På denne måten går det både fortere, og du slipper å navigere deg gjennom eventuelt rotete og uorganiserte nettsider.

Strømmer er et skikkelig bra verktøy som krever intet mindre en et par klikk for å legge til. Alle nettlesere har til dags dato innebygd støtte for RSS og dermed er det bare å begynne samlingen av bokmerker. De fleste sider har en link til sin RSS-kanal godt tilrettelagt, hvis ikke, finner du den til høyre i adressevinduet på nettleseren din. Klikk denne lenken og velg å abonnere på tjenesten. En del brukere benytter FeedBurner til å forenkle sine RSS-kanaler på, det kan være litt vanskeligere å komme igang med abonnentet, men det skal gå veldig fint hvis du følger intruksjonene nettsiden gir deg. Dessuten vil det alltids finnes en lenke til standard XML-varianten.

Håper dette gjorde det litt klarere. Har du problemer kan du lese andre nettsteders guider til hvordan man benytter RSS-strømmer.