Home Poster Spill PC-spill med den trådløse Stix-kontrolleren – akkurat som Wiimote

Spill PC-spill med den trådløse Stix-kontrolleren – akkurat som Wiimote

0

GoLive2 vil lansere sin Stix spillkontroll for PC i August i år, kontrollen er veldig lik Nintendos Wiimote i både utseende og funksjonalitet. Den har en innebygd bevegelsessensor som registrerer bevegelser og handlinger, og et berørelsesskjerm-grensesnitt for litt mer avanserte spill. Kontrollen vil kun virke på Windows-maskiner.

Dette er meget interessant og er muligens et lite hint om hvilken retning spill-industrien tar, og det er kanskje på tide at vi får en ny måte å spille på den gamle spill-arbeidshesten som PCen er. Nintendo Wii har truffet blink med sitt nye kontrollsystem, men for mange så mangler denne konsollen noen av de spillene som trekker et mer voksent publikum. Når det er sagt så vil jeg også nevne at mange av de største Wii-fansene er godt over voksen alder, og de fleste spillene til denne konsollen holder et høyt nivå. Men det er nå engang slik at mange venter på akkurat det som er i ferd med å skje nå, at denne typen spilling vil komme til andre plattformer slik at en litt annen type spill kan ta nytte av den fantastiske kontrollen du får med et slikt spill-grensesnitt, dessuten så kan det være morsomt å bruke en slik kontroll på spill med HD-grafikk.

Det er to forskjellige Stix-modeller, ‘The Stix 200’ vil primært virke med 2D-spill som du kan spille gratis, og ‘The Stix 400’ som er mer omfattende da den kan takle både 2D online-spill og de vanlige «Games for Windows»-spillene. En «Stix 100»-modell er også vist på den offisielle siden, men produktets bilde og beskrivelse får det til å virke som det er en ‘Stix 200’ bare at den er for barn.

GoLive2 har også laget Sphere game portal hvor alle spill kan bli spilt med Stix-kontrollen. Med engang Stix-kontrollen blir lansert, så vil siden ha spill i 100, 200 og 400-modell-kategorien som brukere kan spille gratis. Siden krever at du har Adobe Flash 9 og enten Internet Explorer 6 (eller høyere) eller Firefox 1.0 (eller høyere) for å spille spillene.

Men det gjennstår å se om Nintendo kommer til å saksøke GoLive2 for dette, så vi kan vente litt før vi rekker hendene i været av glede. Hvis ikke Nintendo stikker kjepper i hjulene til GoLive2 så kan vi kjøpe kontrollen både online og i butikk når den er lansert.