Google må utlevere YouTube-data

Internettgiganten Google skal ifølge kilder måtte utlevere data fra hver eneste YouTube-besøkende — hver person som noen gang har sett en video på det populære nettstedet for deling av video, vil få sine vaner publisert. I hvert fall for Viacom.

En dommer i New York har nemlig idømt Google, som forøvrig eier YouTube, til å utlevere data fra flere hundre millioner mennesker til medieselskapet Viacom, som bl.a. eier MTV og Nickelodeon.

Informasjonen som vil bli utgitt til Viacom inneholder IP-adresser, epost-adresser, samt all brukerhistorie som nettstedet har lagret. Dette gir Viacom muligheten til å finne mønstre når det kommer til videoavspilling, eksempelvis hvilke videoer folk liker, hvilke de misliker, og hva som slår an.

Det hjalp heller ikke når Googles advokater staterte at å utlevere denne databasen vil ta ekstremt lang tid, og vil kreve store mengder med lagringsplass.

Dette betyr ikke bare at Viacom har tilgang til ekstreme mengder, viktig informasjon, men også at Viacom har fått til noe den amerikanske regjeringen tidligere har prøvd å få fatt på — dog uten suksess.

(Via The New York Times)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...