VPN til Mac med MacKeeper

«VPN Private Connect» er MacKeepers innebygde VPN-klientverktøy for Mac. «VPN» står for «Virtual Private Network», og fungerer som et ekstra sikkerhetslag for internettforbindelsen din. Det fungerer på flere forskjellige måter, men først og fremst gjør en VPN det vanskelig å spore hvor dataene du sender kommer fra.

Last ned – Klikk her

Nettstedet du besøker vil nemlig ikke kunne se at dataene kommer fra den enheten du bruker eller hvor i verden du befinner deg, men tolke det som om det kommer fra et virtuelt privat nettverk. Disse dataene er dessuten krypterte, noe som gjør det nærmest umulig å se den rå informasjonen du sender ut. En god VPN er derfor en god måte å beskytte sensitiv informasjon på nettet.

Slik konfigurerer du en VPN på Mac

Det er enkelt å sette opp en VPN på Mac hvis du bruker MacKeeper. Det eneste du behøver å gjøre er å følge de enkle trinnene nedenfor.

 • Trinn 1. Åpne MacKeeper, og velg «Private Connect» fra venstre sidefelt
 • Trinn 2. For å lære mer hva «VPN Private Connect» er, klikker du på den blå sirkelen for mer informasjon
 • Trinn 3. Når du åpner «VPN Private Connect» for første gang, vil MacKeeper vise en kort introduksjon; Klikk «Neste» for å gå til neste skjermbilde, eller «Hopp over» for å unngå introduksjonen og gå direkte inn i verktøyet
 • Trinn 4. Noen ganger dukker det opp et dialogvindu som ber om å installere en ny komponent. Hvis dette er tilfellet, så skriver du inn brukernavnet og passordet ditt, og deretter klikker du på Installasjonshjelpen.
 • Trinn 5. Dermed er en av de beste VPN-er for Mac klar til bruk!

Slik kobler du til en VPN på Mac

Du kan koble til VPN på Mac ved å klikke på MacKeeper i menylinjen eller få tilgang til «Private Connect»-verktøyet i MacKeeper-appen.

Du kan også bruke funksjonen «Best Server»-plassering for automatisk å se etter tjenere med minst mulig forsinkelse. Hvis du kobler til den beste tjeneren, kan du surfe med den høyeste internettthastigheten med alle tilgjengelige tjenere. Hvis du derimot har behov for å koble deg til en tjener fra et bestemt sted, åpner du MacKeeper-appen og velger deretter nødvendig område fra listen.

 • Trinn 1. Velg «Privat tilkobling» fra venstre sidefelt i MacKeeper
 • Trinn 2. Velg en VPN-tjenerplassering fra listen
 • Trinn 3. Klikk på «Slå på»
 • Trinn 4. VPN-en kobles på, noe som kan ta noen få sekunder
 • Trinn 5. Når Mac-en er koblet til VPN, vil du se et varsel i «VPN Private Connect»-fanen som sier: «Du bruker Private Connect»
 • Trinn 6. For å slå av «VPN Private Connect», klikk på den blå «Slå av»-knappen i MacKeeper-appen

Slik kobler du på VPN uten å åpne MacKeeper-appen:

 • Klikk på MacKeeper-logoen på menylinjen, og klikk på «Skru på» ved siden av «VPN Private Connect»
 • Når «VPN Private Connect» er slått på, vil du se VPN-merket på MacKeeper-logoen på menylinjen – nedenfor angis plasseringen av serveren.

Du vil være koblet til en tjener som er plassert i henhold til det du har valgt i «Private Connect»-innstillingene.

Slik bruker du VPN på Mac

Det er to måter å bruke en VPN på Mac-en på, avhengig av dine behov og grunnen til å installere en VPN-tjeneste.

Hvis du bare slår på VPN av og til etter behov

Det kan være lurt å slå på en VPN når du trenger tilgang til innhold som er geografisk begrenset eller bruker et offentlig WiFi-nettverk. Når det ikke er behov for det lenger, kan du enkelt skru av VPN-en.

 • Trinn 1. Klikk på MacKeeper-logoen på menylinjen, og klikk på «Slå på» ved siden av «VPN Private Connect» i rullegardinmenyen.
 • Trinn 2. Hvis du skal endre tjenerplasseringen, holder du musepekeren over «VPN Private Connect» og klikker på «Konfigurer VPN»
 • Trinn 3. MacKeeper «VPN Private Connect» åpnes; Velg tjenerplassering fra listen, og klikk «Slå på»
 • Trinn 4. Kos deg med en trygg tilkobling uten grenser
 • Trinn 5. Når du ikke trenger VPN lenger, kan du slå den av ved å klikke på MacKeeper-logoen på menylinjen og deretter klikke på «Slå av» ved siden av «VPN Private Connect» i rullegardinmenyen.

Hvis du vil la VPN være på hele tiden

Hvis du er bekymret for sikkerheten din og ønsker å beskytte forbindelsen din hele tiden, så kan du velge å la VPN-en være slått på hele tiden. Den beste måten å gjøre det på, er å koble den automatisk på når du starter Mac-en. Slik konfigurerer du det:

 • Åpne «Private Connect» i MacKeeper, og merk av for «Slå på automatisk når jeg starter min Mac» (dette vises etter bruk av «VPN Private Connect» minst én gang)
 • Neste gang Mac-en starter, slår MacKeeper automatisk på «VPN Private Connect» – du vil se VPN-merket på MacKeeper-logoen som bekrefter at VPN er på.

Last ned – Klikk her

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...
Forrige artikkel
Neste artikkel