10 Nyttige gratis-programmer du ikke har hørt om før [MacOS]

Ok, noen av dem har du kanskje hørt om, men jeg står fortsatt for at du ikke vet om de fleste av dem. Som alle faste lesere av Teknonytt har skjønt for lenge siden så er gratis-programmer noe vi liker å skrive om. Og det som er så fantastisk med mange av disse programmene er at de i mange tilfeller er like gode som flere av dem du må betale i dyre dommer for.

 

La oss sette igang med å ramse opp ti meget nyttige programmer til Mac OSX:

 

1. AppFresh

Dette programmet er intet mindre en genialt. Det bygger en database (som du kan velge å lagre på nett sammen med din egen profil) over alle dine programmer på din Mac og leter automatisk etter oppdateringer. Programmet laster ned og installerer alle oppdateringer uten din hjelp så lenge de er å finne, hvis det ikke finner oppdateringen det leter etter så søker det automatisk etter oppdateringen på nettet slik at du kun trenger å klikke på en lenke for at det skal lastes ned og installeres.

Da vi testet programmet så gikk det hele ganske smertefritt, og det eneste lille problemet som oppsto var når Microsoft Office 2004 skulle oppdateres. Men også dette gikk ganske smertefritt da AppFresh selv fant nedlastingslinken for meg slik at jeg kun trengte å klikke på den, og dermed gikk alt av seg selv igjen. Programmet er fortsatt i beta, og jeg har en sterk mistanke om at det ikke vil bli gratis når den endelige versjonen kommer ut, så heng i og last det ned mens det ennå er gratis.


2. Jing

Dette er et program jeg har en liten mistanke om at noen har hørt om fra før, faktisk så har Teknonytt skrevet om dette før også. Programmet lar deg på en meget enkel måte ta screenshots og video fra skjermen din som du kan dele med andre på en veldig enkel måte. Når bildet eller videoen er laget ferdig så kan du velge å laste det opp til en valgfri lagringsplass (Screencast.com er standard, men steder som Flickr eller kanskje din egen server er også steder som går helt fint). Med engang produktet ditt er ferdig opplastet så får du velge om du vil kopiere lenken til det eller om du vil ha embed-koden slik at du kan lime det inn på din webside så enkelt som bare det.

Les mer om Jing i en tidligere artikkel vi har skrevet.

 

3. Dock Spaces

Med dette lille programmet kan du ha opptil fem forskjellige Docker på engang, dette er mulig fordi du kan bytte mellom de forskjellige Dockene fra menylinjen. Enkelt og greit, men for alle som er fan av Docken, og som kanskje føler at den er altfor liten så er dette helt genialt.

 

4. SyncTwoFolders

Med dette programmet kan du på en enkel måte holde orden på filene dine. Med SyncTwoFolders kan du synkronisere innholdet i to mapper helt automatisk, du slipper å huske på at du skal gjøre dette manuelt noe mer. Det er mange bruksområder for et slikt program, og hvor kjipt er det ikke å må synkronisere to mapper manuelt om og om igjen?

 

4. Evernote

Også dette programmet har du kanskje hørt om før, ihvertfall hvis du leser i Teknonytt nå og da. Dette programmet hjelper deg å holde orden i notater og arbeid på en måte du aldri har opplevd før. Du kan blant annet ta skjermbilder fra nettleseren eller andre programmer for å lagre dem til senere bruk. En annen imponerende funksjon er at man kan lagre foto med tekstinformasjon på og søke etter teksten som står på bildet senere, for Evernote kan nemlig lese tekst i bilder og gjøre det søkbart etterpå. Sistnevnte funksjon er løst på en meget lett og intuitiv måte – du bruker webkameraet ditt til å ta bildet (av feks en regning som du vil lagre til senere når du har tid til å se på den), og ikke vær redd for at bildet skal bli speilvendt, for det er også løst ved at Evernote snur deg automatisk for deg.

Dette er et meget nyttig og bra program som jeg på det sterkeste vil anbefale dere, og for alle Windows-brukere som sniktitter på denne artikkelen så finnes det en versjon for dere også, bare slett OneNote med engang for Evernote er like bra om ikke bedre.

5. Deeper

Et flott gratis-program som lar deg bruke skjulte funksjoner i Finder, Dock, Dashboard, Expose, Safari, innloggingsvinduet, Spotlight, og mye mer. Programmet kan brukes sammen med Leopard og Tiger.

 

6. ChocoFlop

Dette er et gratis fotoredigerings-program for OS X. Programmet kan lese og skrive alle populære filformater. Programmet er gratis helt til det er ferdig utviklet og ute til salg. For å installere det må du bruke følgende lisensinfo:

First Name: ForNow

Name: FreeLicense

Serial Number: 89xZ9F911Z29D74E35BD84156C5635688CZ

På nedlastingssiden finner du flere plugins som du kan bruke sammen med programmet.

 

7. Pando

Lar deg sende og motta filer på opptil 1GB i størrelse kun ved å bruke sin egen epostkonto. Programmet finnes også for Windows-brukere.

 

8. iTweak

En liten gave til alle som bruker iWeb til å lage sine egne websider. Programmet gir deg mange nyttige funksjoner. Noen av disse funksjonene er som følger:

  • Ta backup av iWeb 06 og iWeb 08-sider.
  • Legg til favicon med dra og slipp grensesnitt
  • Legg til Google Søkefelt med dra og slipp
  • Legg siden til i Google Analytics
  • Legg til besøksteller på siden din
  • Legg til et PHP-kontaktskjema
  • Modifiser HTML-koden iWeb lager
  • Legg til passordbeskyttelse på din side
  • mye mer

 

9. Colloquy

Av alle IRC-klienter så er dette den virkelige IRC-klienten – den er pen å se på, lett å bruke og har en masse instillinger tilgjengelig for oss brukere.

200807290216.jpg

 

10. Burn

CD og DVD-brenner. Dette programmet gjør akkurat det samme som mange programmer somkoster deg skjorten. Men det kommer selvfølgelig helt an på hva du skal bruke det til da.

 

Og som en liten bonus til alle spillinteresserte som også liker gratis-spill så legger jeg med en link til et meget morsomt onlinespill som heter Wild West Online. Tittelen sier det meste, prøv det og fortell oss i kommentarfeltet hva du synes.

Vet du at vi har en konkurranse hvor du kan vinne en Slingbox Pro? Alt du behøver å gjøre er å komme med nyttige og konstruktive kommentarer i våre artikler framover, til slutt trekker vi en tilfeldig artikkel hvor den beste kommentaren derfra vinner. Enkelt og greit, bare følg oss framover!

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...