Alternativ til Hotspot Shield

Er du også en av de som har opplevd båndbredde-begresningen til Hotspot Shield som problematisk? Vi har løsningen på problemet. Nå kan du se Hulu så mye du ønsker igjen.

I en tidligere artikkel som har opplevd stor popularitet her i Teknonytt, så skrev vi om hvordan man kan få tilgang til innholdet i nettjenester som Hulu.com, Pandora, og lignende. Og den gang vi skrev denne artikkelen så var alt rosenrødt i forhold til å bruke det geniale programmet Hotspot Shield, et program som gir deg en VPN-tunnel og en amerikansk ip-adresse.

Hotspot Shield begrenser tilgangen

Problemet er at Hotspot Shield i ettertid har lagt en sperre på hvor mye man båndbredde hver enkel datamaskin kan bruke, man har i dag tilgang til å bruke kun 5 GB per måned, noe som går fort når man streamer lyd og video med tjenesten.

Så, hva kan man gjøre for å fortsatt ha tilgang til Hulu når denne sperren er nådd? Må man vente til neste måned før man kan se neste episode av  serier som «Family Guy» eller «Heroes», eller må man ty til ulovligheter ved å laste ned piratkopier av dem? Ingen av delene faktisk, følg istedet våre råd for å løse dette.

Her er Teknonytts tre råd vedrørende dette problemet:

1. Vår erfaring er at Hotspot Shield er det beste valget per dags dato, så bruk opp din båndbredde der før du tyr til våre to neste steg.

2. Hotspot Shield logger båndbredden din ved å bruke din MAC-adresse, men denne kan forandres på en veldig enkel måte – møt «Mac MakeUp». Dette er et program som kun fungerer i Windows, og som ved hjelp av fire enkle steg lar deg skifte MAC-adresse på din datamaskin.

Bruker du Mac eller Linux så må du enten finne et alternativ til MAC Makeup, eller skifte MAC-adresse manuelt. Du kan også hoppe rett til punkt tre i denne artikkelen da programmet som blir nevnt der er tilgjengelig på alle plattformer.

NB! Når du kjører MAC Makeup så må du høyreklikke på programmet og velge «Kjør som administrator».

  • Velg nettverkskort – trådløst eller vanlig.
  • Klikk på Generate Random -> Completly random MAC.
  • Klikk på Change.

Bildet: Følg nummerene på bildet for å skifte MAC-adresse i MAC Makeup

Prøv å kjøre Hotspot Shield igjen, mest sannsynlig så vil det nå fungere.

3. Det siste alternativet er å bruke en annen VPN-tunnel, enten du setter den opp selv eller om du bruker et annet program. Mitt tips er å bruke et program som heter AlwaysVPN, dette programmet er fortsatt i en tidlig beta-fase, så det kan være litt ustabilt. Programmet vil gjøre det mulig å se Hulu og lignende tjenester på samme måte som Hotspot Shield, men når sant skal sies så har jeg opplevd litt hastighetsproblemer til tider ved bruk av dette programmet.

Man kan velge to forskjellige tilkoblinger med AlwaysVPN – TCP eller UDP – prøv deg litt fram for å se hva som fungerer best for akkurat deg.

Da håper vi i Teknonytt at vi har hjulpet deg med å løse problemet ditt, lykke til videre og bare kom med spørsmål i forumet vårt eller i kommentarfeltet under.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...