Apple vil angivelig vekk fra Intel-chipsets

Helt siden Apple inngikk en avtale med prosessorgiganten Intel, har alle Apple-maskinene vært standard x86-baserte. Dette gjorde Macbook, iMac og Mac Mini (samt andre modeller) mer kompatible med andre operativsystem, som for eksempel Windows og Linux.

Ifølge en nylig rapport vil Apple bort fra Intel-chipset for å anskaffe et forsprang på konkurrentene. Spørsmålene som blir stilt er hva Apple vil erstatte det med, og eventuelt hvem som skal produsere det.

Både kritikere og Apple-«fans» syntes overgangen til Intel-prosessorer i 2006 var et godt trekk fra Apples side, som mange mente ville standarisere Mac-baserte datamaskiner i større grad en tidligere.

I dag bruker Apple Intels «Santa Rosa»-plattform, som nærmest er identisk med prosessorene Dell og HP bruker i sine mobile datamaskiner (den er så vidt modifisert for OS X). Apple mener dermed at ved å bevege seg vekk fra Intel-baserte prosessorer kan de få et forsprang på konkurrentene.

Det som gjenstår som et mysterium er likevel hva Apple planlegger å benytte overfor Intel — som jo tross alt er verdens ledende produsent innenfor sitt felt? Dessuten må produsenten bli godkjent av Intel, noe som kan medføre en pinlig situasjon for Apple.

Steve Jobs uttalte seg nylig om at selskapet snart vil lansere produkter med «revolusjonerende» teknologi og svært konkurrerende ytelse.

Apple har enda ikke uttalt seg om rapporten, men det forventes at et svar vil komme i løpet av sensommeren (evt. tidlig i høst). En ny Macbook er ventet ved skolestart, og i den anledning tror analytikere at Apple vil uttale seg om ryktene.

(Via DailyTech, rapport: Apple Insider)

Relaterte artikler

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...

BookBeat

Denne strømmetjenesten for lydbøker og e-bøker gir deg tilgang...

Slik oppgraderer du sikkerheten på Discord

Det er bare morsommere å konkurrere med vennene dine...

Prøv Viaplay 1 uke gratis

I disse dager er det ingen mangel på strømmetjenester...