Atlantis eller ikke? Stor uenighet rundt Google Earth-funn

De siste dagene har det foregått store spekulasjoner rundt et Google Earth-funn som mange mener kan være den forsvunne oldtidsbyen Atlantis.

Google er skråsikre på en logisk forklaring, nemlig at funnet er restene av sonar-spor båtene etterlot seg når området ble undersøket. Mange mener likevel at dette kan være den forsvunne byen som ifølge Platon befant seg i dette området.

De mystiske ruinene ligger utenfor Afrikas vestkyst. (Fotomontasje: Bitnett.no)

De mystiske ruinene ble funnet ved hjelp av Google Earths nye funksjon som tillater brukerne å utforske havet. Platons beskrivelser om den forsvunne byens omtrentlige lokalisering og størrelse stemmer godt overens med Google Eart-funnet.

PR-triks?

Google Earth versjon 5 ble nettopp lansert, og man skal ikke se bort fra at dette er et PR-triks fra Googles side. Det har allerede fått stor oppmerksomhet i media, og historikere har fått nytt håp om å finne den forsvunne byen.

Større enn samtlige moderne byer

Hvis dette virkelig er Atlantis, vil byen være større i utstrekning enn noen annen moderne by. Dette er også et motargument, ettersom dagens moderne storbyer er større enn noen gang tidligere – både folketalls- og arealmessig.

At funnet har gitt nytt liv til Atlantis-teorien, hersker det liten tvil om. At det virkelig er Atlantis er likevel ganske usannsynlig. Men: Hva tror du?

Relaterte artikler

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...

BookBeat

Denne strømmetjenesten for lydbøker og e-bøker gir deg tilgang...

Slik oppgraderer du sikkerheten på Discord

Det er bare morsommere å konkurrere med vennene dine...

Prøv Viaplay 1 uke gratis

I disse dager er det ingen mangel på strømmetjenester...