Atlantis eller ikke? Stor uenighet rundt Google Earth-funn

0
706

De siste dagene har det foregått store spekulasjoner rundt et Google Earth-funn som mange mener kan være den forsvunne oldtidsbyen Atlantis.

Google er skråsikre på en logisk forklaring, nemlig at funnet er restene av sonar-spor båtene etterlot seg når området ble undersøket. Mange mener likevel at dette kan være den forsvunne byen som ifølge Platon befant seg i dette området.

De mystiske ruinene ligger utenfor Afrikas vestkyst. (Fotomontasje: Bitnett.no)

De mystiske ruinene ble funnet ved hjelp av Google Earths nye funksjon som tillater brukerne å utforske havet. Platons beskrivelser om den forsvunne byens omtrentlige lokalisering og størrelse stemmer godt overens med Google Eart-funnet.

PR-triks?

Google Earth versjon 5 ble nettopp lansert, og man skal ikke se bort fra at dette er et PR-triks fra Googles side. Det har allerede fått stor oppmerksomhet i media, og historikere har fått nytt håp om å finne den forsvunne byen.

Større enn samtlige moderne byer

Hvis dette virkelig er Atlantis, vil byen være større i utstrekning enn noen annen moderne by. Dette er også et motargument, ettersom dagens moderne storbyer er større enn noen gang tidligere – både folketalls- og arealmessig.

At funnet har gitt nytt liv til Atlantis-teorien, hersker det liten tvil om. At det virkelig er Atlantis er likevel ganske usannsynlig. Men: Hva tror du?