Bare kjekt at telefonen starter på nytt når man skriver «reboot»?

0
872

For å starte en telefon på nytt, må man oftest holde ned av- og på-knappen, vente til telefonen slår seg av, og så starte den på nytt igjen. Men hadde det ikke vært kjekt om man bare kunne skrive «reboot» — og det hvor som helst i operativsystemet? For man kan jo bare unngå å skrive det når man ikke har behov for å starte telefonen på nytt — kan man ikke?

Jo, det vil jeg tro. Og det finnes jo synonymer, for eksempel «restart», som fungerer både på norsk og engelsk. Klart, har du vendt deg til å skrive «reboot» kan det hele bli en trøblete prosess.

Feilen som har fått enkelte norske medier til å gå helt av skaftet (ITavisen kaller det «tidenes verste bug»), er egentlig bare artig. Og det er i alle fall ikke tidenes verste bug. Faktisk anså vi den som en bagatell, og unngikk derfor å skrive om den. Eller vent, vi har jo det — i to artikler inkludert denne. Dog ikke direkte.

Hva mener du? Er Android-feilen fatal eller bare morsom? Si din mening i forumet, eller i kommentarfeltet nedenfor.

Kjører kommandoer i OS-et

Det som imidlertid er mer alvorlig, er nemlig at Android tolker det du skriver som kommandoer, og hvis du skulle være uheldig å trykke Enter-knappen etter å ha skrevet en Linux-kommando, kan du risikere at kommandoen blir kjørt. Det er en fatal «bug».

Heldigvis har ikke vi nordmenn noe å frykte ennå, for vi har jo ikke tilgang til Google-telefonen. I hvert fall ikke inntil videre.