Hva med Chrome? Gjør den det bra?

Chrome-lanseringen på tirsdag førte til en «buzz» uten like. Samtlige aktive teknologimedier har omtalt Googles tilskudd i nettlesermarkedet, og de skuffer ei.

JavaScript-hastighet:

Chromes JavaScript-motor er faktisk så mye raskere enn resten av feltet, at det nesten ikke er mulig å se søylene til konkurrentene. Google, som har valgt å utvikle en helt ny JavaScript-motor,sa allerede på pressekonferansen at de var sikre på at Chrome var «flere ganger raskere enn konkurrentene».

Så mye raskere er Chrome enn konkurrentene. I hvert fall ifølge Google selv.

Kort tid etter CNET (og Google) viste frem resultatene av JavaScript-testen, svarte Mozilla med følgende konklusjon: «Vi er utvilsomt med i spillet. Før jul lanseres Firefox 3.1, som ved hjelp av TraceMonkey-motoren, vil øke JavaScript-hastighetene vesentlig».

Acid 3-test:

Også i Acid 3-testen gjør Chrome det bra, og slår knock-out på Internet Explorer, Firefox og Safari. Opera får imidlertid en høyere score.

79/100 i den krevende Acid 3-testen er et godt resultat.

79/100 er åtte poeng mer enn Firefox 3.0 og fem poeng mindre enn Opera. Med andre ord plasserer Google seg foran flesteparten av dagens nettlesere. Til sammenligning fikk IE 8 beta 2 kun 12/100 i Acid 3.

Windows i forhold til DOS?

CNET-bloggen Webware har konkludert med at Chrome i forhold til konkurrentene er webutviklernes svar på Windows i forhold til DOS i sin tid.

Vi mener dette er en tidlig konklusjon, men ser sammenhengen. Google har i alle år hatt et stort fokus på online-applikasjoner, dermed kan vi nok forvente en forbedring innen disse områdene.

Hvilket marked har Google å ta av?

Dette er spørsmålet mange sitter og funderer på. Det tok Firefox flere år å nå en markedsandel på mellom 20 og 40 prosent (spørs hvilke grupper), og hvis Google noen gang vil nå dette, hvilket marked vil Chrome ta av? Firefox- eller  IE-brukerne? (Opera og Safari er små i forhold, men disse vil trolig også merke effekten av Chrome).

Mange tror sistnevnte brukergruppe ikke vil merke noe til Chrome. Det er nemlig slik at det store flertallet er veldig ignorante til webbrowsere. Dessverre er det folk som ikke vet det finnes alternativer. Og derfor er det også større sjanse for at brukerne som vet det finnes muligheter, benytter de.

Beta

At Google Chrome kun er en betaversjon er hva som gjør denne nettleseren intet annet en brilliant. En ukjent browser stiger opp fra ingenting, og imponerer allerede i første utkast. Med andre ord kan Chrome være noe stort. Og hvis en del av de manglende funksjonene blir lagt til i løpet av høsten, kan du virkelig begynne å vurdere om Chrome kanskje er rett nettleser for deg.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...