Home Poster Bruk dine OS X Dashboard Widgets på skrivebordet [MacOS]

Bruk dine OS X Dashboard Widgets på skrivebordet [MacOS]

0

Det finnes utrolig mange gode Widgets for å bruke i Dashboard’et i OS X, noen ganger tar jeg meg i å bite meg selv i leppene av sinne fordi jeg ikke får brukt dem på skrivebordet i stedet. Jeg synes Dashbordet i OS X er et greit verktøy, men det er veldig tungvint å bruke det synes jeg, derfor er det som en velsignelse for meg, og sikkert mange andre, at det er mulig å flytte de til skrivebordet med litt Terminal koding.

Slik gjør du det:

  • => Åpne Terminalen
  • => Skriv følgende og trykk enter etterpå: defaults write com.apple.dashboard devmode YES
  • => Også skriver du dette og trykker enter etterpå: killall Dock
  • => Åpne dashboardet med F12-knappen
  • => Dra widget’en du vil ha på skrivebordet med musepekeren, men slipp den ikke. Trykk F12 igjen mens du fortsatt holder nede museknappen og drar widget’en, og slipp når du er tilbake til vanlig skjermbilde.

Gratulerer du vet nå hvordan du skal gjøre det. For å fjerne den fra skrivebordet igjen så gjør du det samme bare motsatt vei, dra widget’en og trykk F12 og slipp den på dashboard’et.