Brukerne til opprør mot Apple: — Hvorfor fjerner dere Firewire?

0
1131

Er Firewire en utdøende port?

Opp gjennom årene har Apple kjempet for den lille USB-konkurrenten, Firewire. Men nå, med lanseringen av en rekke nye Macbook-modeller, virker det som Apple har gitt opp. De billigste Macbook-modellene blir nemlig ikke utstyrt med én eneste Firewire-port.

«Jeg kan ikke leve uten»

Mange Macbook-brukere har gått så langt og påstått at de «ikke kan leve uten Firewire». Dette er selvfølgelig en overdrivelse, men mange tidligere Apple-produkter har kun støttet Firewire, og dermed kan det også bli problematisk å bruke produktet på en ny Macbook. Apples HD Camcorder er blant disse.

«Du trenger den ikke»

Steve Jobs — eller mer sannsynlig, en av hans ansatte — har svart på klagebrev fra brukerne. Og til svar har mange fått følgende: «Du trenger ikke Firewire-porten».

Vil du ha Firewire? Kjøp en dyr da vel

Tidligere har grafikkraft og skjermstørrelsen vært to faktorer som har gitt et skille mellom de dyre og de billige Macbook-modellene. Nå, derimot, er det Firewire. Det nemlig bare de dyreste modellene som blir utstyrt med en slik lukseriøs port under panseret.

Fremdeles på en del PC-er

Som regel har et godt hovedkort vært utstyrt med seks USB-porter og én Firewire-port, men andre ord er du ikke helt ferdig om Firewire er livsviktig for deg. Forutsatt at du har et slikt hovedkort, da.