Dock Dogder: Fjern kjørende applikasjoners ikoner fra docken [Mac]

Det hender seg ganske ofte at man kjører små applikasjoner hvor man ikke ser nytten med ikonet i docken, det står bare i veien og man bruker det ikke. Eksempler på dette er programmer som kjører i bakgrunnen eller de du kan kontrollere fra menylinjen i OSX. Det finnes et donationware-program som løser dette for oss, og det skal jeg vise dere nå.

dd logo.png

Applikasjonen jeg ønsker å videreformidle til dere heter Dock Dodger , og dette er et donationware-program. Dette vil si at det er gratis å laste det ned, men hvis man liker det så bør man betale en liten sum av eget ønske til utvikleren. Dette er selvfølgelig opp til dere, det kommer som sagt an på hva dere synes det er verdt, men utvikleren bør få litt synes jeg.

Når du har lastet ned og installert Dock Dodger så får du fram et grensesnitt som ser ut som en av uninstall-applikasjonene jeg tidligere har anbefalt til Mac – Alt man behøver å gjøre er å dra ikonet til programmet du vil fjerne fra Docken (hent det i applikasjonsmappen din, ikke dra det fra Docken) inn i vinduet til Dock Dodger (se bildet under). Når dette er gjort så må du starte programmet du har utført dette på, hvis det allerede var igang da du utførte det så må det restartes. Du vil nå kjøre programmet uten at du ser det i docken.

dd docken.png

Hvis du ønsker å reversere det slik at igjen blir som det var før du utførte dette så drar du ikonet til det ønskede programmet inn i vinduet til Dock Dodger på nytt.

Dette høres kanskje litt mer problemfritt enn det kan være, for en ting som kan forvirre selv den mest Mac-vante er at ikke bare ikonet forsvinner, menyen fra menylinjen vil også forsvinne i tillegg til at man ikke finner programmet hvis man trykker Cmd-Alt-Esc. Det eneste som viser at du kjører programvaren er at vinduet vises eller at det i eventuelt ligger til høyre i menylinjen.

En annen ting som forvirrret meg var når jeg skulle reversere dette igjen, for også da må programmet du skal utføre det på restartes for at effekten skal være der. Dette må jeg innrømme at forvirret meg veldig de første gangene, for jeg var rett og slett ikke klar over om programmet kjørte eller ikke, hvordan skulle jeg vite det? Så det jeg gjorde var å kjøre programmet på nytt for å forsikre meg om at vinduet kom fram før jeg trykket Cmd-Q.

Dette programmet anbefaler jeg kun å bruke på programvare som skal kjøre i bakgrunnnen og som du aldri vil ha behov for å ha i docken din. Det er litt rotete når man skal bruke det da det forvirrer en stakkars ensom hjerne iblant. Men det er et nytteprogram, helt klart, så hvis du har små programmer som du ikke vil at skal bruke verdifull plass i docken – da laster du det ned og bruker det. Men husk å vær forsiktig.

Dock Dodger kan lastes ned her.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...