EvaPhone: Ring helt gratis til fasttelefoner i hele verden

EvaPhone er en internett-tjeneste som lar deg ringe helt gratis til fastnummer i hele verden, du behøver ikke å installere noe, og hvis du ikke ønsker det så er ikke en registrering nødvendig heller.

Webbasert ip-telefon

EvaPhone er en tjeneste som tilbyr oss brukere en ip-telefon uten noe abonnement, og installasjon av klienter som Skype på datamaskinen. Når man entrer nettsiden så er det første man ser et virtuelt nummerpanel fra en telefon, et valgpanel for land du ønsker å ringe til, en knapp i grønt som brukes til å ringe, og en rød som man legger på med – enkelt og greit.

For å ringe en utgående telefon til et fastnummer i Norge eller utlandet så velger man bare landet i dropdown-listen øverst til høyre, og skriver inn telefonnummeret i feltet ved siden av før man klikker på den grønne ringeknappen. Man vil da få se en liten reklamevideo for tjenesten du bruker, som betalversjon selvfølgelig – denne varer i knappe ti sekunder før det begynner å ringe. Det neste du gjør er å godkjenne at Flashspilleren/nettsiden overtar din mikrofon og høytaler (headsett med mikrofon er anbefalt), og dermed er man i en gratis samtale med en gang.

Begrensninger?

Men hva er bakdelen med dette? Joda, det er en liten bakdel, for man har en begrensning på to gratis telefoner per dag, og fem minutter per samtale. Og denne bakdelen er der uansett om man registrerer seg eller ikke, men hvis man dog registrerer seg så får man muligheten til å lagre telefonnummer i en adressebok, pluss at man har tilgang til sin ringehistorie og statestikk fra tidligere ringing.

Billig å ringe til mobil i utlandet

En annen ting man har muligheten til som registrert er å kjøpe seg ringeminutter som kan brukes til å ringe mobiltelefon i utlandet blant annet – men prisene er ikke så verst, for en mobilsamtale til Sri Lanka koster en knapp kroner i minuttet, og det samme til Sverige. Og skulle man betale for en telefon til fasttelefon i for eksempel Sverige så koster det ca 14 øre per minutt, og prisene til Sverige er ikke billigere enn andre land. Her kan du se hvilke priser de opererer med.

Hvorfor dette er et alternativ

I mine øyne er det helt klart en bonus at dette er fullstendig nettbasert, man slipper altså å installere programmer som er potensielle adware-feller og ressurs-tyver. Og fem minutter lange samtaler til utlandet to ganger daglig – det er bedre enn ingenting, mye bedre faktisk.

Fordi jeg har nær slekt i utlandet så vurderer jeg sterkt å kjøpe meg noen ringeminutter også , for dette er et billig og godt alternativ i mine øyne – jeg liker ikke å ha Skype kjørende hele tiden, jeg ringer sjeldent mer enn to slike samtaler daglig, jeg snakker sjeldent mer enn fem minutter i gangen, og ikke ønsker jeg noen fasttelefon som en tikkende økonomibombe i huset heller. Og sist, men ikke minst – alt foregår på datamaskinen, noe som betyr mye for en som praktisk talt lever på sin dataplass.

Ta en titt selv på denne tjenesten – du finner den på følgende nettadresse:

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...