Facebook seiler sin egen web: Nå slipper du å forlate boka for å søke òg

Onsdag tok Facebook nye skritt mot å skape sitt eget Internett. Det sosiale nettverket annonserte nylig en integrering av Microsofts Live-søk, så nå kan du, i tillegg til å søke internt i Facebook, utføre nettsøk via den populære plattformen.

Se for deg Facebook som et cruiseskip, bortsett fra at det aldri legger til kai. (Foto: Webmonkey.com)

Slipper å forlate skuta

Mange mener selskapet prøver å gjøre alt Facebook. Med andre ord ønsker de at brukerne skal slippe å forlate skuta for å få en fullverdig opplevelse av Internettet.

Webapplikasjoner blir Facebook-applikasjoner

Siden Facebook lanserte sin innovative plattform har flere og flere ideer, som kunne blitt gode nettjenester i seg selv, blitt en del av Facebooks lille univers.

«Facebook er som et cruiseskip. Det er en blanding av alt du er vant til andre steder. Det er lett å nyte de mange Facebook-godkjente aktivitene. Men Facebook-skipet legger aldri til kai. Du kan sjekke ut når du vil, men aldri forlate det.» — Webmonkey.com.

Kan by på problemer

Internettet var opprinnelig ment som en plattform for deling av informasjon og data mellom datamaskiner. Hvis Facebook får en enda sterkere posisjon på interveven kan det meste nye og spennende skje gjennom Facebook — og kun Facebook. Noe som kan diminisere det faktum at Internettet skal eies av alle.

En flott ressurs

Facebook er til tross for dette en flott plattform for kommunikasjon og deling av bilder. Og det er jo dette den er ment å være. Ikke web 3.0.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...