Firefox 3 i Juni

På torsdag bekreftet Mozilla at de vill slippe den siste beta’en av Firefox 3 veldig snart, og de forventer seg at den endelige versjonen kommer i Juni. 

Firefox Beta 5 er nå ferdig kodet, sier Mike Schroepfer, Mozilla teknikernes vise president. «Det kommer til å bli den siste beta for Firefox 3.0», sier han. Med engang Beta 5 er ute av veien, vil alle utviklerne konsetrere seg om Release Candidaten (RC).

«Release Candidate 1 (RC1) burde være ferdig en gang tidlig i Mai», sier Schroepfer, og antar at Mozilla kommer til å være i rute. «Release Candidate utviklingen vil være litt tregere enn  beta’ens», fortsetter han mens han bemerker at de må ta brukernes tilbakemeldinger fra beta-stadiet i betraktning.

Som vanlig så fraråder Mozilla brukerne fra å prøve betaversjonene, de mener de egentlig er forbeholdt utviklere og testere. Men de har derimot anbefalt vanlige brukere å teste release candidatene istedet.

Mozilla planer i Firefox 3.0 utviklingen er fleksible, men Schroepfer sier allikevel at han forventer at Firefox utviklerne vil holde fast på sin gamle modell, nemlig tre release candidates før de signerer koden og slipper den endelige versjonen. RC perioden vil også være nyttig for utvidelses-utviklerne, da de kan justere sine tillegg slik at de virker som de skal også i den nye Firefox versjonen.

Firefox 3.0’s Beta 4 ble sluppet for ca to og en halv uke siden. Og ifølge Mozilla’s egen plan så kommer Beta 5 på selskapets egne nedlastingsservere engang i begynnelsen av neste uke.

Det open source bygde Firefox står idag for 17.3 prosent av nettleser markedet i verden, noe som faktisk ikke er så verst med tanke på forutsetningene de har i forhold til f.eks. Microsoft som har en markedsandel på hele 74,9 prosent. Apple ligger på en tredjeplass med sin egen Safari og 5,7 prosent.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...