Firefox 3-tips: Kjør Gmail istedet for lokal epost-klient når du klikker på epost-linker

En ting som er meget nyttig i den nye versjonen av Firefox er at man ikke trenger noen tredjeparts-programmer, Greasemonkey-skript, verktøylinjer, eller ekstra tillegg for å bruke webapplikasjoner til å åpne spesielle linker. Dette betyr at når du trykker på en epost-adresse som bruker en standard mailto: epost-protokoll, så kan du få Firefox 3 til å kjøre Gmail istedet for ditt lokale epost-program som feks  Outlook eller Apple’s Mail. Som standard så får man kun Yahoo Mail som valg for mailto:-linker, noe som setter Gmail-brukere (som er i et stort overtall) på sidelinjen. Men dette kan forandres manuelt hvis man ønsker det, følg denne guiden så vil du kunne bruke Gmail som standard epost-program i Firefox i framtiden:

 1. Skriv about:config i Firefox 3’s adresselinje.(null)Firefox vil nå gi deg en advarsel som lyder som følger: «Fortsett med varsomhet, du kan bryte garantien!» Nå har jeg litt problemer med å se hvilken garanti vi kan bryte så derfor ber jeg dere klikke på knappen hvor det står «Jeg skal være forsiktig, jeg lover!» for å fortsette.
 2. Skriv gecko.handlerService i feltet merket med «filter», og du vil da finne en nøkkel med navnet gecko.handlerService.allowRegisterFromDifferentHost. Forandre denne fra false til true ved å høyre klikke også velge «Slå av/på» som vist på bildet under:2008-06-18_1944NB!!Denne konfigurasjon-forandringen deaktiverer en sikkerhetsfunksjon som leveres med Firefox 3, dette er en funksjon som hindrer nettleseren fra registrere link-protokoll-håndtering fra et annet domene enn det som det er registrert. Dette gjøres på eget ansvar!! Du kan alltid stille tilbake denne verdien til false når du ønsker det.
 3. Når du er inne i about:config, så må du forsikre deg om at en annen verdi er stillt inn riktig for at dette skal virke: network.protocol-handler.external.mailto burde bli satt til sin standardverdi true. Hvis den ikke er satt slik så må du gjøre dette med engang.
 4. Kopier og lim inn følgende Javascript-kode i din adresselinje:
  javascript:window.navigator.registerProtocolHandler("mailto","https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s","GMail")

  Hvis du er en Google Apps-bruker så bruker du denne koden istedet, men erstatt eksempel.no med ditt eget domene:

  javascript:window.navigator.registerProtocolHandler("mailto","https://mail.google.com/a/eksempel.no/mail/?extsrc=mailto&url=%s","GMail")
 5. Firefox 3 vil nå spørre om tillatelse om å legge til Gmail som standard mailto-handler. Klikk på «Legg til» knappen.

Hvis du nå trykker på en mailto:link (en epost-link) så vil Firefox 3 spørre deg om hvilken applikasjon du vil bruke. Velg Gmail og kryss av der det står «husk valget mitt for mailto-lenker».

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...